MEPHORASH: “Sfaira tis Fotias” EP

Μην σας ψαρώνουν τα greeklish, οι Mephorash είναι βέροι Σουηδοί και συγκεκριμένα περιφερειακά μέλη γνωστών γκρουπ όπως Malign και Ofermod.

Από τώρα δηλαδή καταλαβαίνετε ότι πρόκειται περί μαυρομέταλλου ορθόδοξης πεποιθήσεως.

Το “Sfaira tis Fotias” δεν είναι ακριβώς νέα κυκλοφορία, είναι ένα EP 2 κομματιών του 2015 που ξανακυκλοφορεί με 1 ακόμα κομμάτι ανεβάζοντας το σύνολο στα 3 και την διάρκεια στα 21 λεπτά, από 15 περίπου που ήταν πριν.

Ηχητικά είναι ό,τι ακριβώς περιμένετε από τα συγκεκριμένα άτομα και την συγκεκριμένη σκηνή, όσοι έχετε επαφή με τις άλλες μπάντες τους ή μπάντες όπως οι Ondskapt και Watain το ξέρετε το ποίημα, ποιοτικά είναι μια χαρά χωρίς να ξανα-ανακαλύπτουν τον τροχό αλλά τουλάχιστον είναι αλματώδης πρόοδος σε σχέση με τις παλιότερες μετριότητες τους, πρόοδος που από ότι φαίνεται συνεχίστηκε και με το επόμενο άλμπουμ τους, το “1557 – Rites of Nullification” του 2015.

Γενικά το EP αυτό είναι το σημείο που η μπάντα άρχισε να ωριμάζει ποιοτικά και παρότι, όχι κάτι απαραίτητο, είναι ένα πολύ ευχάριστο καλοκαιρινό σφηνάκι για τους απανταχού μαυρόψυχους, αρκεί βέβαια  να μην έχετε υπερβολικές προσδοκίες.

518

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.