THE VAGINA LIPS: “Negative Feelings”

REVIEW

Είδος: Indie Rock
Εταιρία: Inner Ear Music
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2 Δεκεμβρίου 2022

Δυόμισι χρόνια μετά την τελευταία τους κυκλοφορία, “Outsider Forever”, και διάστημα στο οποίο ο Τζίμης Πολιούδης καταπιανόταν κυρίως με το άλλο του προτζεκτ, MAZOHA (τον είδαμε και στο Release, στην υπέροχη μέρα με Pet Shop Boys/ Thievery Corporation/ K.Bήτα/ Bobya Cottisha), οι Vagina Lips επιστρέφουν γεμάτοι/ος“Negative Feelings”.

Πρώτα όμως έπρεπε να ξεπεραστούν διάφορες δυσκολίες, όπως η απώλεια των αρχείων τον αρχικών ηχογραφήσεων, γεγονός που ενίσχυσε αυτά τα Negative Feelings και τα βοήθησε να περιλούσουν όλο το άλμπουμ (not in a bad way).

Το εναρκτήριο λάκτισμα δίνεται με μια κλασική ποστπανκική σύνθεση, το “Get Off The Train”. Aπό την αρχή σερβίρονται στο πιάτο τα προαναφερθέντα συναισθήματα, και ένα κομμάτι που σε κάνει να θες όντως να ανέβεις σε ένα τρένο/λεωφορείο/ό,τι υπάρχει εύκαιρο και να κατέβεις όπου βρεις. Συνέχεια με περισσότερα σύνθια στο γλυκόπικρο “It’s Alright” (του οποίου το εισαγωγικό riff μου θύμισε λίγο Placebo στα καλά τους) και το πιο γρήγορο και γιομάτο frustration “Brain Dead”.

Λάτρεψα το “Sad B4 It Was Cool” με το που είδα τον τίτλο, και το κομμάτι ξεκάθαρα με δικαίωσε με την πρώτη ακρόαση. Κάπως πιο χορευτικές διαθέσεις στο “Another Hit”, κάνει το κεφάλι να κουνιέται κάπως πιο χαρούμενα, με κάποιες νότες αισιοδοξίας να ξεπηδάνε δειλά απ’ την μουσική (όχι τους στίχοι). Το “Tombstone” προσωπικά μου πέρασε κάπως αδιάφορο, χωρίς να σημαίνει ότι είναι κακό ή κάτι τέτοιο. Απλώς δεν μου έδωσε τα πράγματα που μου έδωσαν τα τραγούδια που προηγήθηκαν και ακολουθούν. Ένιωσα ότι κρύβεται μέσα του ένα πιο δυναμικό τραγούδι, κυρίως από πλευράς ενορχήστρωσης, το οποίο δεν βγήκε στην επιφάνεια.

Μεγαλύτερη έμφαση στο δεύτερο συνθετικό της χαρμολύπης στο “Intentions”, που σου σκάβει λίγο την ψυχούλα, για να φτάσουμε στο μεγαλύτερο σε διάρκεια κομμάτι του άλμπουμ, το οποίο είναι και η κατακλείδα του. Πολύ ωραίο το “Modern World”, και ιδανικό για να κλείσει το “Negative Feelings”.

Πολύ ωραία η καινούρια δουλειά των Vagina Lips, ιδανική συντροφιά για τώρα που φαίνεται να πιάνουν και τα κρύα για τα καλά. Προτείνεται και για οικιακή χρήση αλλά και για βόλτες στην τσιμεντένια εξοχή της πόλης, θα αποτελέσει εξαιρετικό σάουντρακ για όποια σκέψη, όποιο συναίσθημα – negative ή μη- θες να διασκεδάσεις.

Bandcamp: https://vaginalips.bandcamp.com/

710

Avatar photo
About Σόλωνας Εσκενάζης 90 Articles
Γεννημένος το '90, μελαχρινός, ψηλός, καστανά μάτια α σορι δεν είναι Τιντερ εδώ. Η μεγάλη αγάπη είναι το πανκ και τα παρακλάδια του αλλά χωρίς παρωπιδισμους, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα (αρκεί να είναι νόστιμη), less is more και η καλή η μπάντα απ' το live φαίνεται.