MEDEIA: "Abandon All"

Χεχεχε! Σατανικό γελάκι από διαβολάκο που χαιρέκακα σου κλείνει το μάτι και σου λέει πως τη γλίτωσες ως ένας άλλος James Bond! Στο παρά τρίχα δηλαδή! Στο παρά τρίχα πριν βγάλω το cd από το cd player και… “Abandon All”! Τα εγκόσμια και λοιπά υπαρκτά και μη σύμπαντα!

Δέκα κομμάτια, που όπως και σε αρκετές ταινίες του 007 και όχι μόνο, μια γυναίκα έρχεται ως από μηχανής θεός και σώζει τη κατάσταση. Γιατί η Laura Dziadullewicz, που εν συντομία και προς ευκολία ας τη προσφωνούμε σκέτο Laura για να μη πάθουμε κανά γλωσσοστραμπούλιγμα, έχει αναλάβει χρέη πληκτρά και αυτή η προσθήκη είναι που σώζει τη deathcore μπάντα από τη Φιλανδία! Γιατί μη νομίζει κανείς ότι επειδή η χώρα του Αγίου Βασίλη αυτού με τα κόκκινα εννοώ, είναι μεταλοχώρα, πρέπει αναγκαστικά να βγάζει συγκροτηματάρες!

Το “Abandon All” είναι η τρίτη δουλειά της εξάδας, το οποίο μάλιστα είναι ο επίλογος τριλογίας… όχι της γνωστής, αλλά της δικής τους. Και μη με ρωτήσετε τι και πως, το θέμα είναι πως γλιτώνουν τα χειροτέρα, γιατί με το progressive death, όπως δηλαδή το ονομάζουν οι ίδιοι, δηλαδή με τη μαγική προσθήκη της Μειδίας… ε Laura ηθελα να πω, κάνουν τη διαφορά και τους δίνει ένα πιθανό προβάδισμα, σε σύγκριση με άλλες μπάντες του είδους.

Κατά τ’ αλλά στα αφτιά μου ακούστηκαν αδιάφοροι, εκτός των στιγμών που η δεσποινίς κάνει την έφοδο της και σε συνδυασμό με μερικά δυνατά κιθαριστικά riff, δίνουν ένα δυνατό αποτέλεσμα!

Τελικά εύχομαι να μην αδικώ κάποιες μπάντες που λόγο του ότι περπατούν σε δρόμους και ύψη (αλλά και βάθη), που έχουν χαράξει συγκροτήματα ορόσημα, έχουν ως αποτέλεσμα να πέφτουν στη λούμπα της απομίμησης… και εγώ επίσης της σύγκρισης, αλλά… “Reign in Blood” δε θα ξαναβγεί εύκολα, ούτε από τους ίδιους τους Slayer.

Οπότε μια παραπάνω προσπάθεια από όλες της νέες μπάντες δε θα ήταν κακό. Ας μη τα περιμένουμε όλα από τις γυναίκες ή από οτιδήποτε κερασάκι στολίζουμε τη μουσική μας! Έμπνευση χρειάζεται και κόντρα στις μόδες, σωστά;


528