PEOPLE OF THE BLACK CIRCLE: “People of the Black Circle”

ALBUM

Είδος: Stoner Doom
Εταιρία: Red Truth Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 7 Μαρτίου 2022

Οι People of the Black Circle ιδρύθηκαν τους πρώτους μήνες του 2021, στην Αθήνα. Η μουσική τους φιλοδοξεί να γεφυρώσει το Stoner/Doom των Electric Wizard, των Windhand και των Reverend Bizarre με τις φωνητικές μελωδίες των Uncle Acid and the Deadbeats, αλλά και τον Horror Synth ήχο του John Carpenter, όπως καθιερώθηκε από τα Soundtracks ταινιών σαν το In the Mouth of Madness, το Halloween και το Prince of Darkness. Ο παραπάνω ήχος πλαισιώνει μουσικά τα ποιήματα των Clark Ashton Smith, Howard Phillips Lovecraft και Robert Ervin Howard (από την ομώνυμη νουβέλα του οποίου “βαφτίστηκε” και το ίδιο το συγκρότημα), τα οποία οι People of the Black Circle μελοποιούν στον πρώτο τους δίσκο. Αν είστε λάτρης της μυθοπλασίας τρόμου και ειδικότερα της Cosmic Horror εκδοχής της, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρείτε κάτι που θα σας ενδιαφέρει στη μουσική και την αισθητική της μπάντας.

Σπάνια ξεκινάω “κλέβοντας” τα δελτία τύπου που μας στέλνονται, αλλά αυτή τη φορά η πειργραφή ήταν τόσο ακριβής, αλλά θεωρώ μετά από την ακρόαση του ομώνυμου album, με αρκετή μετριοφροσύνη.
Οι Αθηναίοι People of the Black Circle προσφέρουν ένα ντεμπούτο 35 σχεδόν λεπτών, που αποτελείται από 5 τραγούδια που ΕΥΤΥΧΩΣ δεν καταφέρουν να με κάνουν να βαρεθώ.

Παρόλο που οι μελωδίες και οι ρυθμοί είναι νωχελικοί, φτάνοντας κοντά στο “επιταφιακό” doom, η ατμόσφαιρα είναι τόσο σοφά ποιημένη που σου τραβάει την προσοχή και σε κρατάει σε “τρομακτική εγρήγορση” καθόλη τη διάρκεια του album. H ως άνω περιγραφή είναι τόσο on spot που φαντάζει πως οι άνθρωποι πήραν μια ζαχαροπλαστική συνταγή, ζύγισαν προσεκτικά τα υλικά και έφεραν στο πιάτο μας ένα εξαιρετικά νόστιμο γλυκό. Η χρήση του κινηματογραφικού στοιχείου είναι τόσο μαγική που τελίκά είναι αυτή που συνθέτει την προσωπικότητα του σχήματος, το οποίο παρόλο που έχει πολλές επιρροές, τις επισυνάπτει τόσο ιδανικά στην αισθητική των μελών της που δεν καταλαβαίνεις τελικά πως υπάρχουν. Σίγουρα, τα φωνητικά θα σου θυμίσουν τους Uncle, κάποια βαριά σημεία τους Wizard, αλλά στο τέλος του δρόμου η ταμπέλα γράφει “KEEP AWAY. THIS IS PEOPLE OF THE BLACK CIRCLE TERRITORY”.

Η παραγωγή είναι έξυπνη και στοχευμένη, κρύβει εκπλήξεις κατά μήκος του album και πιάνω τον εαυτό μου αρκετές φορές να σκέφτομαι, ΡΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ! Το εξώφυλλο και οι τίτλοι των κομματιών φανερώνουν μια θεματική κλίση προς το μεταφυσικό και η ατμόσφαιρα υπογραμμίζει εμφατικά την όλη horror αισθητική που θέλησαν οι Αθηναίοι να έχουν ως αποτέλεσμα.

Η πρώτη εντύπωση μετράει, λένε. Με την πρώτη τους δισκογραφική εμφάνιση λοιπόν, κατάφεραν να κεντρίσουν τόσο πολύ το ενδιαφέρον μου και σίγουρα θα τους θυμάμαι για καιρό και θα κάνω ό,τι μπορώ για να απολαύσω ζωντανά αυτό που άκουσα στο “People of the Black Circle”, ενώ πιστεύω πως μιλάμε σίγουρα για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εγχώριες δουλειές του 2022. Τι εννοείτε, είναι ακόμη Απρίλιος; Ε ΚΑΙ:

Power to the People. To the People of the Black Circle!

Facebook: https://www.facebook.com/PeopleoftheBlackCircle
Instagram: https://www.instagram.com/peopleoftheblackcircle/
Bandcamp: https://peopleoftheblackcircle.bandcamp.com

1144

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.