HEARTLESS: "Hell Is Other People"

Υπάρχουν συγκροτήματα που παίζουν πρωτοποριακά πράγματα και σου κεντρίζουν αμέσως το ενδιαφέρον, υπάρχουν συγκροτήματα που παίζουν τα ίδια και τα ίδια και δεν έχουν λόγο ύπαρξης και υπάρχουν και συγκροτήματα που ναι μεν δεν παίζουν κάτι το πρωτοποριακό αλλά φροντίζουν να γράφουν αξιόλογες συνθέσεις και να κερδίζουν μία θέση στη δισκοθήκη σου. Οι Heartless λοιπόν, ανήκουν στην τρίτη κατηγορία.

Μετά από δύο 7’’ και ένα split, όλα ανεξάρτητες παραγωγές, μας παρουσιάζουν την πρώτη τους επίσημη ολοκληρωμένη κυκλοφορία με τίτλο Hell Is Other People. Δεκατρείς συνθέσεις διάρκειας περίπου είκοσι λεπτών κλασικού crust punk/hardcore με μερικές grind πινελιές. Ο δίσκος σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή και σε παρασέρνει με την επιθετικότητα και την ενέργεια του. Ενδιαφέροντα riff, έξυπνες αλλαγές από αργά σε πιο γρήγορα tempos και ένας τραγουδιστής που πραγματικά τα δίνει όλα! Μερικές μπάντες που σου έρχονται στο μυαλό ακούγοντας το “Hell Is Other People” είναι κυρίως οι Discharge, οι Tragedy, και οι (πρώιμοι) Napalm Death και λιγότερο μπάντες όπως οι Premonitions of War και οι Curl Up and Die.

Να σημειώσω ότι η παραγωγή περιέχει την απαραίτητη βρωμιά και όγκο για το είδος βοηθώντας να αναδειχτεί η επιθετικότητα των συνθέσεων και είναι λίγο πιο πριμαριστή σε σχέση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες των Heartless προσδίδοντας μια πιο grind αισθητική. Κομμάτια όπως τα Clean State, Resuscitate/Suffocate, Undulations, Cast Down και το mid-tempo Deject δύσκολα θα περάσουν απαρατήρητα. Γενικά στο σύνολό του το Hell Is Other People είναι μία αξιόλογη κυκλοφορία και σίγουρα αξίζει την προσοχή σας.


477

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.