HAVEN DENIED: "Illusions (Between Truth and Lie)"

Οι Haven Denied φέτος κλείνουν μόλις πέντε χρόνια δισκογραφικής παρουσίας και το Illusions” αποτελεί την τρίτη full length δουλειά τους. Παρόλα αυτά έχουν αλλάξει αρκετά στο μεσοδιάστημα.

Σκεφτείτε πως ξεκίνησαν ως μπάντα με πλήκτρα και εναλλασσόμενα αντρικά/ γυναικεία φωνητικά, συνέχισαν σε πιο thrashy ρυθμούς και πλέον ακολουθούν ένα δρόμο που κλίνει περισσότερο προς το metalcore (έχοντας φυσικά αφήσει πίσω τους τα προαναφερθέντα πλήκτρα όπως και τα female vocals). Οι επιρροές Pantera και Machine Head είναι διάχυτες, ενώ τα φωνητικά παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον. Πέρα από αυτό όμως οι Haven Denied δεν καταφέρνουν να σε κερδίσουν τελικά. Ίσως φταίει το ότι οι περισσότερες συνθέσεις είναι κοινότυπες με λίγες να ξεχωρίζουν (Our Lives Are Gone”, Ego Crisis”, Times of Waste”). Μπορεί να είναι και η λάθος παραγωγή στα drums όπου τα trigger δίνουν και παίρνουν, με αποτέλεσμα να ακούγονται ψεύτικα. Το Illusions” είναι ο ορισμός του “καλό μεν, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο” και φαντάζομαι μεγάλο ρόλο θα έχουν παίξει οι συνεχείς αλλαγές στον ήχο της μπάντας. Για να δούμε τι είδος θα επιλέξουν στο τέταρτο album τους…


434

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.