HOLLOW: “Between Eternities of Darkness”

Τον τελευταίο καιρό, παρατηρείται το φαινόμενο των reunion ή των επαναδραστηριοποιήσεων κάποιων σχημάτων που είχαν χρόνια να φανούν στο προσκήνιο της metal-rock μουσικής. Κάποια από αυτά, ευελπιστούν σε μία νέα αρχή σχεδιάζοντας να κυκλοφορήσουν και κάποιο album. Οι prog/power metallers Hollow, φαίνεται ότι το έχουν πάρει πολύ σοβαρά αφού αναμένεται να κυκλοφορήσουν το τρίτο τους πόνημα “Between Eternities Of Darkness”.

Οι Σουηδοί metallers, δημιουργήθηκαν το 1990 από τον Andreas Stoltz(κιθάρες και φωνητικά) και τον Thomas Nilsson(μπάσο) όταν υπηρετούσαν τη στρατιωτική τους θητεία ακόμα. Αργότερα, ήρθε στη μπάντα και ο φίλος του Thomas, Urban Vikstrom στα τύμπανα. Για κάνα δυο χρόνια οι Hollow ήταν τρίο, ώσπου κατάλαβαν ότι τα κιθαριστικά μέρη χρειαζόταν ακόμα μία κιθάρα και βρήκαν στο πρόσωπο του Marcus Bigren, τον κατάλληλο άνθρωπο. Έτσι τα πράγματα πήραν την πορεία τους, και το 1995 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ep τους. Οι δύο πρώτες full length δουλειές τους ήρθαν το 1998 και 1999, όπου τα “Modern Cathedral” και “Architect Of The Mind” είδαν αντίστοιχα το φως της δημοσιότητας. Οι Hollow, είχαν και μία εμφάνιση στο Wacken Open Air του 1999, ένα από τα μεγαλύτερα festival της metal μουσικής σήμερα.
Έπειτα από απουσία 20 χρόνων, και όντας πλέον one man project, οι Hollow επιστρέφουν στην δισκογραφία για να ταράξουν τα νερά. Ο πολυτάλαντος Stoltz, έχει αναλάβει εξ ‘ολοκλήρου τη σύνθεση, την ερμηνεία και τα όργανα στο νέο δίσκο.

Ο ήχος των Hollow, είναι ο χαρακτηριστικός power/prog ήχος των ‘90s. Μελωδικότητα και επιθετικότητα, συναίσθημα και λυρισμός, εναλλάσσονται καθ’ όλη τη διάρκεια του album. Άλλωστε η ιδιαιτερότητα του δίσκου, αφού πρόκειται για ένα concept δίσκο, όχι μόνο το επιτρέπει αλλά το υποστηρίζει και έμπρακτα σε όλη τη διάρκεια του. Πρόκειται λοιπόν, για μία ιστορία κάθαρσης όπου ο ήρωας μας προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα, να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις και να βρει ένα μέρος που θα ταιριάζει, θα “κολλάει” σε αυτό.

Έτσι, τραγούδια όπως τα “Travel Far”, “Fate Of The Jester”, “Hidden”, “The Road I’m On” και “Death Of Her Dream”, εστιάζουν ακριβώς στην πηγή της ιστορίας μας. Στα προβλήματα που δημιουργούνται ζώντας σε μία κοινωνία σαν τη σημερινή, και ποιες μπορεί να είναι οι καλύτερες λύσεις για να αποφεύγονται τα χειρότερα. Η συνθετική ικανότητα του Stoltz και η σειρά των κομματιών του album, σε αρπάζουν με τη μία και σε τραβούν όλο και πιο βαθιά στο λαβύρινθο αυτής της πολύπλοκης ιστορίας.

Η “ταξιδιάρικη” φωνή του Stoltz, σε παίρνει από το χέρι και σε τοποθετεί στο μέσο της ιστορίας, σαν να σου λέει “βρες τη λύση”. Πολύ όμορφη στιγμή του album, η μπαλάντα “Shadow World”, όπου οι εναλλαγές ακουστικών και ηλεκτρικών μερών τις δίνουν μία “χορταστική” μουσικότητα, δένοντας τέλεια με την εξαίσια φωνή του Stoltz. Ειδικά στα “Hidden” και “The Road I’m On”, θυμίζει ένα κράμα James Labrie και Geoff Tate, χωρίς να θέλω να “ιεροσυλήσω”.

Προσωπικά, τη θεωρώ αν όχι τη καλύτερη μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς στο χώρο του power/prog. Η Σουηδία , άλλωστε, δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ σε ότι έχει να κάνει με τη metal σκηνή. Μία κυκλοφορία που αξίζει τη προσοχή μας, και μία επαναδραστηριοποίηση που θα βοηθήσει τη σκηνή της μουσικής που αγαπάμε.

502

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.