THIS IS HELL FEST Vol.II: Karma Violens, Foray Between Ocean, Aetherian, Fall Of Order (05/01/2019) Temple

Το 2019 μπήκε με άγριες διαθέσεις! Από τη μία η κακοκαιρία που σάρωσε την χώρα μας τις πρώτες μέρες του νέου έτους και από την άλλη το “This Is Hell Festival Vol. II”, που μας υποσχόταν μία “άγρια” βραδιά. Άλλωστε με ένα τέτοιο line up δεν περιμέναμε και κάτι λιγότερο, αφού είχε τέσσερις μπάντες από τις καλύτερες στον εγχώριο “σκληρό” ήχο.

Το ταξίδι προς την Αθήνα ήταν αρκετά ενδιαφέρον, αφού τα χιονισμένα τοπία έδιναν μία “άγρια” ομορφιά και μπορώ να πω ότι μου “έφτιαξαν” τη διάθεση για το βραδινό live. Η αργοπορημένη έναρξη του live είναι κάτι συνηθισμένο πλέον και έτσι αντί για 19:30, οι πόρτες θα άνοιγαν στις 20:30. Αρκετός χρόνος λοιπόν για να χαζέψεις στο κέντρο της πρωτεύουσας.



Κατά τις 20:30, βρέθηκα έξω από το venue και με ιδιαίτερη χαρά είδα πολύ κόσμο να περιμένει να ανοίξουν οι πόρτες. Οι Fall Of Order, που θα άνοιγαν τη βραδιά, ήταν να ξεκινήσουν κατά τις 21:00. Έτσι λίγο μετά τις 21:10, οι Αθηναίοι metallers ανέβηκαν στη σκηνή του Temple. Με το “Ascension EP” να τους συνοδεύει σε αυτό το live, προσπάθησαν να ζεστάνουν το κοινό, σε μία ομολογουμένως κρύα βραδιά.

Άγριο, επιθετικό metal με αρκετό πάθος και περισσή ενέργεια, εκτοξεύτηκε στην ατμόσφαιρα του venue από μία νέα, ελπιδοφόρα μπάντα. Στο άκουσμα και μόνο των “The Conquest”, “Rose Of Carnage”, “Wrath Of The Serpent” και “The Burial Of Doubts”, οι παρευρισκόμενοι επιδόθηκαν σε ανελέητο headbanging, δημιουργώντας μία εξαιρετική ατμόσφαιρα. Οι διασκευές στα “Silvera” και “Walk With Me In Hell”, έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στην εμφάνιση της μπάντας. Το τέλος της εμφάνισης των Fall Of Order, είχε μία έκπληξη. Ένα νέο κομμάτι από την επερχόμενη δουλειά τους, το “New Reality”, ένα άκρως δυνατό τραγούδι, που δείχνει τις διαθέσεις τους για το νέο δίσκο που έρχεται. Μία highlight εμφάνιση, για ένα από τα καλύτερα και πιο ελπιδοφόρα σχήματα της εγχώριας σκληρής μουσικής.

Fall Of Order setlist:
Ascension
The Conquest
Rose Of Carnage
Wrath Of The Serpent
The Burial Of Doubts
Silvera
Walk With Me In Hell
New Reality



Η καθυστέρηση του προγράμματος, ήταν πλέον αναπόφευκτο γεγονός και οι Aetherian κατέλαβαν την σκηνή του Temple κατά τις 22:15. Το αρχικό “τρακάρισμα”, μούδιασμα, των melodic death metallers, αντικαταστάθηκε από την εξαιρετική παρουσία της μπάντας στη σκηνή. Οι Aetherian, ήρθαν με το ντεμπούτο τους “The Untamed Wilderness”, που κυκλοφόρησε το 2017 και εισέπραξε πολύ καλές κριτικές, ενώ απέδωσαν με τεράστια αυτοπεποίθηση τα κομμάτια του album τους. Τα “Drops Of Light”, “Black Sails” και “Dark Earth”, “ταρακούνησαν” το venue και έβαλαν “φωτιά” στους θεατές.

Η ικανότητα του group να αποδίδει τους “καρπούς” της, το ίδιο και στο στούντιο και στη σκηνή, είναι παροιμιώδης. “Shade Of The Sun”, “Seeds Of Deception” και το καταπληκτικό “The Rain” για κλείσιμο, έδωσαν τη χαριστική βολή στο εκστασιασμένο κοινό. Μία δυνατή εμφάνιση, ανάλογη του ντόρου που δημιούργησε το ντεμπούτο album τους. Αξίζουν την προσοχή μας, από εδώ και πέρα!



Aetherian setlist:
Drops Of Light
Black Sails
Dark Earth
Shade Of The Sun
Seeds Of Deception
The Rain



Η ώρα είχε φτάσει αισίως 23:15, όταν οι δημιουργοί αυτού του festival ανέβηκαν στη σκηνή. Οι Foray Between Ocean, είναι μία από τις καλύτερες μπάντες του εγχώριου σκληρού ήχου και κατάφεραν να το αποδείξουν και έμπρακτα στα 45 περίπου λεπτά που έπαιξαν. Επικεντρώθηκαν κυρίως στο ντεμπούτο τους, με τις επιτυχίες “Lost Sky”, “Smiling Faces Of Vanity” και “Path Of Darkness”, να ανοίγουν τον extreme metal όλεθρο.

Ο κόσμος δε σταμάτησε να καταχειροκροτεί το group, που ανταποδίδοντας αυτό το ζεστό χειροκρότημα, έβγαλε τρομερή ενέργεια και πάθος στη σκηνή. “Depression Never Ends”, το μοναδικό νέο κομμάτι του επερχόμενου δίσκου τους “Under A Thousand Scars” και τα “My Orient”, “Piece Of Life” για το κλείσιμο, “γκρέμισαν” το venue.



Οι παρευρισκόμενοι, έδωσαν ρεσιτάλ headbanging και sing along και βοήθησαν τη μπάντα να απογειώσει την εμφάνισή της. Οι ερμηνείες του Γιάννη, ήταν βγαλμένες από τους πιο τρομακτικούς εφιάλτες σου και οι συνοδοιπόροι του έκαναν τα πάντα για να βγαίνει αυτό στη σκηνή. Το νέο τραγούδι, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και η νέα τους κυκλοφορία αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον! Ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση, για τους progressive death metallers.



Foray Between Ocean setlist:
Lost Sky
Smiling Faces Of Vanity
Path Of Darkness
Depression Never Ends
Under A Thousand Scars
My Orient
Piece Of Life



Ο κόσμος άρχισε να αποσύρεται χωρίς λόγο, όταν στις 00:15 εισέβαλαν στη σκηνή του Temple οι Karma Violens. Κάτι ανεξήγητο για εμένα, αφού πρόκειται για μία εκ των κορυφαίων extreme metal μπαντών της χώρας μας. Με το τρομερό “Serpent God” να τους συντροφεύει, οι Αθηναίοι extreme metallers υπόσχονταν μία δυνατή βραδιά. Και αυτό έκαναν!! Η αρχή έγινε με τα “Serpent God” και “Sons Of Destruction” από το νέο δίσκο, όπου έσπειραν τον πανικό στους εναπομείναντες φίλους του ακραίου ήχου. Η συνέχεια ανήκε στα δύο προηγούμενα albums, με τα “Floating in Sadness”, “Animal” και “Bloodbath”, να συνεχίζουν το έργο της μπάντας. Οι θεατές στις πρώτες σειρές έδειχναν να το απολαμβάνουν με τη  ψυχή τους και αυτό έδινε ακόμα περισσότερη ενέργεια στο group. Το “Dark Morel”, ήρθε σαν “κεραμίδα” στα κεφάλια των παρευρισκομένων, που “έψαχναν καταφύγιο για να γλιτώσουν”.



Ένα μικρό διάλειμμα απαραίτητο και στους δύο, μπάντα και κοινό, έδωσε ανάσες. “Cristian Lovers Made Me Do It”, “The Constractors” και “A Letter To The Worthless Chamber”, χτύπησαν εκ νέου σαν τυφώνας τους θεατές. Τα riffs, οι ερμηνείες και η ενέργεια της μπάντας, ήταν εξωπραγματικά! Το Sabbath-ικό “Symptom Of The Universe”, ήρθε σαν όαση μέσα στην “αμμοκαταιγίδα” των προηγούμενων κομματιών. Τα “Si Vis Vitam Para Mortem” και “The Sun I Never Had”, επιλέχθηκαν να κλείσουν αυτή την “καταιγίδα” από extreme metal. Οι Karma Violens, απέδειξαν γιατί θεωρούνται κορυφαίο κεφάλαιο στο σκληρό ήχο της χώρας μας. Αδυνατώ να κατανοήσω ακόμα, πώς μπορείς να φεύγεις πριν ακούσεις τους headliners. Αυτοί που το έπραξαν, έχασαν ένα τρομερό show.



Karma Violens setlist:
Men Of Gibeah (Intro)
Serpent God
Sons Of Destruction
Floating In Sadness
Animal
Bloodbath
Dark Morel
Middle Intro
Cristian Lovers Made Me Do It
The Constractors
A Letter To The Worthless Chamber
Symptom Of The Universe
Si Vis Vitam Para Mortem
The Sun I Never Had
Outro



Οι Karma Violens, έδωσαν ένα από τα καλύτερά τους show! Εξαιρετικό setlist, τρομερή ενέργεια και πάθος, και δυνατές ερμηνείες, άφησαν το κοινό με το στόμα ανοιχτό να παρακολουθεί τους Αθηναίους extreme metallers να “σπέρνουν” επί σκηνής.

Ένα ακόμα “This Is Hell” festival έλαβε τέλος, και άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων. Δυνατό line up, τρομερή ενέργεια από όλα τα groups και μεγάλη παρουσία του κόσμου, δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μείγμα. Σίγουρα θα γίνει θεσμός, αφού πρόκειται για ένα festival από τα καλύτερα στο χώρο του ακραίου metal. Άλλωστε, η ελληνική metal σκηνή χρειάζεται τέτοια live!

Φωτογραφίες: Ιωάννα Κίτρου

515

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.