Sunburst, Vain Velocity, Your Crimescene (13/11/2016) Stage Club, Λάρισα

Το βράδυ της Κυριακής 13 Νοεμβρίου παρουσίασαν τελικά οι Sunburst επίσημα ζωντανά το υλικό από το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Fragments Of Creation” στη βάση τους, στη Λάρισα και στο Club “Stage”.

Οι πόρτες άνοιξαν στις 20:00 και με δεδομένη την ικανοποιητική προπώληση, ο κόσμος έδωσε το “παρών” από την αρχή.

Στις 20:30 περίπου τη συναυλιακή δράση άνοιξαν οι Your Crimescene από την Καρδίτσα. Η πρώτη άμεση διαπίστωση είναι πως έχουμε να κάνουμε με ένα γκρουπ που αποτελείται από πολύ νέα παιδιά, πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο του ΕΡ με τίτλο “Insanity Rises” και ρίχνει κυρίως το επικοινωνιακό του βάρος στην frontwoman Ellie.

Με δεδομένη την ενέργεια και την κινητικότητα επί σκηνής και με τραγούδια που σίγουρα βασίζονται στο groove, οι νεαροί rockers απέδωσαν ορεξάτοι ένα σετ με heavy rock ήχο που ξεκάθαρα είχε αναφορές και στοιχεία από grunge, garage αλλά και stoner. To κοινό τους αγκάλιασε σαν εικόνα και ήχο και η ροή του χρόνου τους έδειξε πως έχουν πολλά στοιχεία για αφήσουν το σημάδι τους.

Your Crimescene setlist
If I ‘m alive
Dead sound
Fucked up world
War is over
Falling
Safe my brain

Την σκυτάλη παίρνουν οι Θεσσαλονικείς Vain Velocity που έχουν ήδη οικοδομήσει τη δική τους υπόληψη μοντέρνου, εναλλακτικού metal στη σκηνή της χώρας, όντας ενεργοί από το 2008 και έχοντας κυκλοφορήσει δύο ΕΡ και δυο άλμπουμ.

Σφιχτοδεμένοι από την πρώτη στιγμή και εξοικειωμένοι με την επαφή με το κοινό, παραδίδουν ένα σετ εννέα τραγουδιών με δύναμη, οργή, groove αλλά και μυστηριώδη μελωδία. Επικεντρώνονται αρχικά στο υλικό του πρόσφατου ΕΡ “Bloodlines”, το οποίο απέδωσαν στο σύνολό του. Στο τελευταίο μέρος του σετ, με μια τριλογία από το άλμπουμ τους “Emerge & See”, απογειώνουν την εμφάνισή τους με τις ιδανικές αναλογίες μελωδίας και δύναμης.

Vain Velocity setlist
Bloodlines
Scoff
You ‘re safe now
Vice samples
Mannequin
End it all
Choreography
WhoreMoans
Vinegar

Λίγο μετά τις 22:00 και μπροστά σε περίπου 200 φίλους του σκληρού ήχου, οι τέσσερις μουσικοί των Sunburst υπό τους υποβλητικούς ήχους του intro πήραν τις θέσεις τους στη σκηνή. Η δυναμική έναρξη της εντός έδρας εμφάνισης του γκρουπ ταυτίστηκε απόλυτα και με το ξεκίνημα του άλμπουμ, καθώς τα ήδη γυρισμένα σε βίντεο και δημοφιλή “Out of the world” και “Dementia” είχαν όλα τα εχέγγυα να παρασύρουν τον κόσμο. Μετά τα πρώτα λεπτά ευτυχώς ο ήχος στρογγύλεψε κάπως και τα τύμπανα δεν επιβάρυναν το συνολικό αποτέλεσμα όπως στο ξεκίνημα.

Η επικοινωνιακή ικανότητα των Sunburst συμβάδισε με την εκτελεστική τους ευχέρεια και με τον αέρα της ευρύτατης αποδοχής που έτυχε το άλμπουμ, απέδωσαν το υλικό στο σύνολό του. Ένα εμβόλιμο σόλο κιθάρας από τον Gus Drax κι ένα στα ντραμς από τον Κώστα Μυλωνά έδωσαν τις απαραίτητες ανάσες.

Φορτισμένη ιδιαίτερα η εκτέλεση του “Lullaby” που είναι αφιερωμένο σε πρόσφατες απώλειες αγαπημένων ανθρώπων του γκρουπ, ενώ η ζωντανή απόδοση του επικού “Remedy of my heart” αποτέλεσε μάλλον την κορυφή μιας εξαιρετικής εμφάνισης. Άλλωστε η ανταπόκριση και η αγάπη του κόσμου μετά την ολοκλήρωση του live και η αντιμετώπιση που θύμιζε ανάλογη σε ονόματα του εξωτερικού, μοιάζει να σφραγίζει τη διαπίστωση πως σε κάποια θέματα τουλάχιστον, η Ελληνική σκηνή και το κοινό αφήνουν πίσω τους τη μιζέρια του παρελθόντος.

Sunburst setlist
Out Of The World
Dementia
Symbol of life
-Guitar solo-
Forevermore
Remedy of my heart
Beyond the darkest sun
Lullaby
End of the game
-Drum solo-
Reincarnation
Break the core

photos: Δημήτρης Ζαμπός

Πατήστε εδώ για να δείτε το mini-documentary της εν λόγω εμφάνισης!

529

Avatar photo
About Γιώργος Γεωργίου 540 Articles
Συνηθίζουν να λένε, «δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι»… Αν μπορούσε λοιπόν να ιδρύσει το δικό του “Cabaret Voltaire”, στους τοίχους του θα είχε κορνίζες με φωτογραφίες του Τάκη Τλούπα και πίνακες των David Bomberg και Edward Hopper. Πάνω στο πατάρι θα είχε τις δύσκολες περιπτώσεις, αυτούς που αν τελικά μάλωναν μεταξύ τους, θα έπρεπε να γίνει σε απομόνωση. Σε ειδικό “triryche design” τραπεζάκι ο Tate με τον De Garmo, και ακριβώς απέναντι σε ευρύχωρο καναπέ ο Fish με τον Steve Hogarth. Μοναχικό τραπέζι με κηροπήγιο και θέα από μικρό παράθυρο στην ομίχλη της πίσω αυλής ο Simon Jones. Φθαρμένο ημίψηλο σκαμπό και μίνι μπαρ δίπλα του για τον Nick Cave. Σκαλιστή πολυθρόνα για τον Ronnie James Dio, και κάθισμα VIP από το Villa Park για τον μουστάκια άρχοντα των ριφ. Φουτουριστικό κουπέ για τρεις σεβάσμιους κυρίους από τον Καναδά, μην τον ρωτήσεις ποιους. Κάτω σε περίοπτη θέση στο μπαρ, τον μορφονιό Joakim Larsson, για να τραβά τις ωραίες γυναίκες, και δίπλα του τον Jim Matheos να τον συμμαζεύει με την ψυχραιμία του όταν χρειάζεται. Σε ένα μικρό τραπέζι στην πιο σκοτεινή γωνιά, η περίεργη παρέα του David Sylvian, του Neil Hannon και του Paddy McAloon. Όταν κάθονται στο μπαρ και οι νεότεροι Einar Solberg, Daniel Tompkins και Daniel Estrin, η χημεία είναι πια ιδανική. Καθόλου άσχημα κι απόψε…