PURESSENCE: “Solid State Recital”

Οι Puressence είναι από αυτές τις μπάντες που άπαξ και σου αρέσει το brit rock, δύσκολα θα πεις κακό λόγο για αυτούς. Οι πολύχρωμες, μελαγχολικές μελωδίες τους έχουν τραγουδηθεί από πολλούς έλληνες, μιας και από τον πρώτο τους κιόλας δίσκο, έχουν αποκτήσει μεγάλο κοινό στην ψαροκώσταινα.

Βέβαια, αυτό είχε ως αποτέλεσμα το συγκρότημα να μας επισκέπτεται πιο συχνά και από τους Placebo, κάτι που ναι μεν βλέπεται θετικά από τους fan, αλλά από την άλλη έχει αρχίσει να κουράζει. Το Solid State Recital” είναι η πέμπτη δουλειά των άγγλων και συνάμα από τις πιο μέτριές τους. Δεν είναι ότι έχουν αλλάξει το ύφος τους και τον τρόπο σύνθεσης. Είναι το ότι έχουν πάψει πλέον να εκπλήσσουν, και παρόλο που δεν περιμένεις πειραματισμούς από ένα σχήμα σαν τους Puressence, δε γίνεται να μην αποζητάς κάποιου είδους εξέλιξη ή τέλος πάντων μια σαφή ποιοτική ρότα. Κακό σίγουρα δεν το λες, αλλά ύστερα από δύο- τρεις ακροάσεις θα συνειδητοποιήσεις πως αυτό που ουσιαστικά λείπει από το Solid State Recital” είναι ένα κομμάτι- κράχτης, που θα σε κάνει να θέλεις να το ακούσεις ξανά και ξανά. Στα συν της κυκλοφορίας, η συμμετοχή της αισίως 72χρονης folk τραγουδίστριας Judy Collins, που δίνει έναν άλλο αέρα στα Swathes of Sea Made Stone” και When Your Eyes Close”, ενώ παράλληλα θα ξεχώριζα και το In Harm’s Way”, το οποίο ίσως να είναι και η καλύτερη στιγμή του δίσκου. Ανάμεικτα συναισθήματα πια για τους Puressence, καθώς ξεκίνησαν με φόρα, αλλά από ότι φαίνεται έχουν ήδη εξαργυρώσει την επιτυχία τους.

451

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.