KEN MODE: “Loved”

Πλησιάζοντας τα 20 χρόνια ύπαρξης οι Καναδοί noise-rock/hardcore ήρωες επιμένουν να ακολουθούν την Kill Everyone Now τακτική του Henry Rollins από την οποία πήραν και το όνομα τους, οπότε μην περιμένετε ξαφνικά να το γυρίσουν σε shoegaze.

Για όσους δεν είχαν επαφή μέχρι τώρα, οι KEN Mode είναι τα μπάσταρδα παιδιά της 90s noise-rock/hardcore σκηνής των Unsane, Helmet, Jesus Lizard και ούτω καθεξής, όταν αυτή έκανε ένα επεισοδιακό one night stand με την παρέα της Hydrahead και του σύγχρονου μεταλλικού hardcore των Burnt By The Sun, Kowloon Walled City και Cave In. Για τυχόν απορίες απλά ακούστε τα “Doesn’t Feel Pain Like He Should” και “The Illusion of Dignity” που ανοίγουν το δίσκο και όταν νιώσετε τα μαυρισμένα core riff να κουτουλάνε απειλητική ατμόσφαιρα των Cop Shoot Cop όλα θα ξεκαθαρίσουν.

Τσαντίλα, feedback, ισοπεδωτικά tribal ντραμς στο προσκήνιο, στιγμές χαλαρής οργής που σιγοβράζει και φέρνει στον νου solo στιγμές του προαναφερθέν μέντορα Rollins, και σκόρπια noir σαξόφωνα για κερασάκι (ένα όργανο που συναντάω όλο και πιο συχνά στον ακραίο ήχο για κάποιο λόγο) και θα ήσασταν απολύτως δικαιολογημένοι αν αντί για τον ήρεμο Καναδά τοποθετούσατε  την μπάντα σε κάποια βιομηχανική αστική δυστοπία των ΗΠΑ.

Ιδανικό soundtrack για να ακονίσετε τα νύχια σας όσοι επιστρέφετε από διακοπές και ετοιμάζεστε να βουτήξετε στο βόθρο του dog eat dog καπιταλισμού, έτσι για να μπείτε στο πνεύμα. Καλή τύχη και να θυμάστε, όταν τα πράγματα σκουραίνουν μπορεί να μην χρειάζεται πάντα να Kill Everyone Now αλλά αν ρίξετε και καμιά κλωτσιά δεν χάλασε ο κόσμος. 

507

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.