ALICE IN VIDEOLAND: “A Million Thoughts and They’ re All About You”

Τι το ‘θελα το gap για τη Lady Gaga, με εκδικήθηκε ο Θεός του metal και μου έστειλε τους “Alice in Videoland”! Αστειεύομαι! Οι “AiV” λοιπόν, είναι ένα Σουηδικό electroclash συγκρότημα και αυτό είναι το τέταρτο studio album τους!

Ο ήχος τους είναι πολύ ιδιαίτερος και στο παρελθόν υπήρξε πιο σκληροπυρηνικός απ’ ότι σε αυτή τους την κυκλοφορία. Πρόκειται για ένα συνδυασμό 80 ‘s synth pop και σύγχρονης upbeat electronic body μουσικής! Και ναι! Είναι τόσο ενδιαφέρον όσο ακούγεται!

Απ’ τη στιγμή που άκουσα το “A million thoughts”, ξεχώρισα το κομμάτι Spaceship! Θα φταίει ο υπνωτιστικός (και αρκετά διαστημικός!) ρυθμός του και τα φωνητικά της Toril Lindqvist για τα οποία δεν έχω σχηματίσει ακόμα άποψη, όμως έχουν κολλήσει σα μια ροζ τσιχλόφουσκα στον εγκέφαλο μου και με οδήγησαν στο ν’ ακούσω το κομμάτι παραπάνω από δυο φορές! Κι εκεί που νόμιζα ότι το υπόλοιπο album δεν θα μου έκανε καμία αίσθηση, έρχεται το κομμάτι “In A Band” ! Πέρα απ’ τον νησιωτικό ρυθμό του μπορεί να ανακηρυχτεί σε προσωπικός μου ύμνος λόγω στίχων! “Oh, how I wanna be in a band!”.

Όσο το album προχωρά, άλλο τόσο φαντάζομαι τον εαυτό μου σε κάποιο underground club, βαμμένη με neon χρώματα να χορεύω στους ρυθμούς των “AiV” και δεν το πιστεύω κιόλας, άλλα πώς να αντισταθείς στον ρυθμό του “Bender” και στα sexy νόημα του!

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες αδύναμες στιγμές όπως το “Little Bird” και το Buffalo Stanceπου ξεχειλίζουν από 80 – τίλα  και glitter και μου χαλάνε λίγο τη συνταγή! Εν γένει όμως το album αυτό είναι ένα περιπετειώδες ταξίδι στους electro ρυθμούς που μπορεί να σας αποκαλύψει και μια άλλη πλευρά του εαυτού σας, όπως συνέβη με εμένα!

Φιλίππα Δημητριάδη

440