EVIL SPIRIT: "The imageless mirror"

Η επιρροή που ασκούν οι γκουρού του doom metal είναι βαριά και συνήθως εξόφθαλμη, και η μουσική των Evil Spirit δεν αποτελεί εξαίρεση.

Το σημάδι των Sabbath και Candlemass είναι ξεκάθαρο και οι Evil Spirt δεν προσπαθούν να το εξαλείψουν με τάχα μου πλαστικές επεμβάσεις.

Οι Evil Spirit δημιουργήθηκαν το 2010 από το δίδυμο των Marcello Aguirre (φωνή, τύμπανα) και Ari Almeida, με το demo τους να χαίρει εξαιρετικής αποδοχής, εξασφαλίζοντας τους θέση σε αναρίθμητα φεστιβάλ και support εμφανίσεις με μεγάλα ονόματα του χώρου. Το ντεμπούτο τους “Cauldron Messiah” ανέβασε και άλλο τη δημοτικότητα τους, φέρνοντας το πένθιμο και ελαφρώς ψυχεδελικό doom metal τους κοντά σε περισσότερους ακροατές. Οι Evil Spirit δεν στέκονται στο να αναμασούν απλά την ατμόσφαιρα που βρήκαν έτοιμη από τα είδωλα τους, αλλά προσπαθούν να διανθίσουν όσο μπορούν αυτήν, είτε με τη χρήση μη συνηθισμένων οργάνων στη metal μουσική (βλέπε κλαρινέτο και τενόρο σαξόφωνο), είτε με την εισαγωγή στον ήχο τους μιας Death SS αισθητικής που επισφραγίζεται με τη διασκευή στο “Horrible Eyes” των Ιταλών. 

Το 30λεπτο miniLP “The Imageless Mirror” με την απόκοσμη παραγωγή του καταφέρνει να κερδίσει τα αυτιά του ακροατή, που πιστεύω πως θα επιβραβεύσει το συγκρότημα με τη στήριξη του, έτσι ώστε την επόμενη φορά να εμφανιστούν ακόμη πιο αυτόνομοι από τις επιρροές του. 

Με αργό βήμα ακολούθα την πομπή και μη λησμονήσεις να βρέξεις το χώμα με μια σπονδή γλυκόγευστου οίνου!

581

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2094 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.