BLAZE BAYLEY: “December Winds”

Εργατικότατος αποδεικνύεται ο Blaze Bayley καθώς μετά το πολύ καλό “The Redemption of William Black”, δεν επαναπαύεται και κυκλοφορεί δεύτερο δίσκο μέσα στη χρονιά, το “December Winds”, ο οποίος είναι μάλιστα και ακουστικός.

Η νέα αυτή κυκλοφορία είναι προϊόν συνεργασίας του Blaze με τον οργανίστα  Thomas Zwijsen που είναι γνωστός για τις διασκευές γνωστών Rock και Metal τραγουδιών σε κλασσικό στυλ. Επίσης στις συνθέσεις συμμετέχει με το βιολί της, η Anne Bakker. Το τρίο θα περιοδεύει κιόλας μαζί σε έξι χώρες στην Ευρώπη για να παρουσιάσει το νέο δίσκο. 

Το “December Winds” αποτελείται από εφτά νέα τραγούδια συν μια διασκευη στο “2AM” από το “Χ-Factor” των Iron Maiden. Ακόμα περιλαμβάνει σαν bonus tracks ολόκληρο το “Russian Holiday” EP, το οποίο ήταν η πρώτη προσπάθεια του Blaze να παρουσιάσει τραγούδια σε ακουστική μορφή, στο οποίο περιέχεται και το “Sign of The Cross”. Φωνή και κιθάρα σε πρώτο πλάνο και αρκετό συναίσθημα είναι ότι αποκομίζουμε από το δίσκο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συνθέσεις “Miracle On The Hudson”, “We Fell From The Sky” και “The Love Of Your Life”. Η διασκευή του “2AM” δεν με τρέλανε, θα προτιμούσα η κιθάρα να έπαιζε σε πιο αργό ρυθμό για να δώσει τη δυνατότητα στο κομμάτι να αναπνεύσει, από την άλλη η ακουστική εκδοχή του “Sign of The Cross” είναι φανταστική και μακάρι, αν ποτέ κάνουν κοινή περιοδεία Maiden και Blaze να παίξουν το τραγούδι όπως παρουσιάστηκε στο συγκεκριμένο δίσκο.

Κατά τη γνώμη μου, ο Blaze καλά έκανε και κυκλοφόρησε τη συγκεκριμένη δουλειά, που παρουσιάζει ένα διαφορετικό πρόσωπο από ότι τον έχουμε συνηθίσει, από τη στιγμή που το σύνολο των τραγουδιών δεν δένει σαν υλικό με ότι έχει κυκλοφορήσει στην καριέρα του. Σαν δίσκος όμως, δεν ξεχωρίζει από τη πληθώρα κυκλοφοριών και απευθύνεται μόνο σε πολύ φανατικούς μειντενάκηδες ή σε αυτούς  που τους αρέσουν οι ακουστικές κυκλοφορίες.

583

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.