BURIED IN BLACK: “Black Death”

Στο teaser του δίσκου οι Buried In Black υπόσχονται ένα μαύρο καλοκαίρι. Το θέμα είναι το εξής: το καλοκαίρι θα είναι μαύρο γιατί ο κόσμος πάει κατά διαόλου ή μήπως γι’ αυτό θα ευθύνεται το νέο τους album με τίτλο “Black Death”;

Αν και στην Ελλαδίτσα το καλοκαίρι ξέρουμε να το ζούμε – είτε γκρινιάζοντας είτε πανηγυρίζοντας – κι απ’ ότι φαίνεται μερικοί άρχισαν το μαύρισμα (απ’ τον ήλιο) από τώρα, ο δίσκος μάλλον δεν θα πετύχει τον σκοπό του. Εγώ βέβαια νομίζω πως δεν θα τον πετύχει γενικά αλλά ας είμαστε και ευγενικοί τώρα με τις ζέστες που έρχονται.

Το “Black Death” προσφέρει το τυπικό πλέον κι αφάνταστα κορεσμένο black metal που υμνεί τον Σατανά και τη όμορφη παρέα του. Από την άλλη αυτό είναι κάτι στο οποίο αρέσκονται πολλοί fans του είδους άρα στην ουσία δεν είπα κάτι κακό. Επίσης ο δίσκος είναι πολύ επιφανειακός χωρίς κάτι ουσιαστικό και με τα πέντε μέλη του group να κάνουν δουλειά για μόλις τρία.

Ο τραγουδιστής τους ισχυρίζεται πως το ότι ο καθένας τους προέρχεται από διαφορετικό είδος metal και η επιρροή που δέχονται από το old school death διαμόρφωσε τον ήχο τους. Μπόρεσε δηλαδή να κάνει κι όλας δύο φορές λάθος. Καμία επιρροή old school death εκτός από ημί-χαλασμένα death riffs εδώ κι εκεί με αποτέλεσμα να χαθεί ο ρυθμός των φωνητικών σε αισθητό σημείο. Κι επίσης πιστεύω πολύ δυνατά πως ο ήχος τους ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί.

Η πρώτη ηχογράφηση των Buried In Black φταίει για την κάκιστη παραγωγή (ναι, ας κατηγορήσουμε αυτή). Εντάξει, όπως προείπα ίσως βρει κάποιους ακροατές αλλά πόσους και γιατί; Ειδικά φέτος υπήρχαν τρομερές κυκλοφορίες που κάτι τέτοιες όπως το Black Death μπορούν να τις επισκιάσουν άνετα.

426