PERCENTAGE: “%”

Νέο, δροσερό και ομώνυμο άλμπουμ μιας μπάντας από την Αθήνα, το οποίο πίστευα ότι δε θα μου αρέσει. Πίστεψα επίσης πως το είδος του ελληνικού ή μάλλον θα περιέγραφα ως ελληνοαγγλικού ροκ, που πραγματεύεται αυτή η μπάντα, δε θα μου άρεσε. Και είχα σχηματίσει την άποψη αυτή, μιας και δεν είμαι fan του είδους και το ξεκαθαρίζω!

Όμως ξέρετε τι μ’ αρέσει περισσότερο; Να διαψεύδομαι! Γιατί οι Percentage, αν και δε τάραξαν το μουσικό μου πλανήτη, βρέθηκα να το διασκεδάζω μαζί τους! Όλα τα κομμάτια είναι αξιόλογα και με ταξίδεψαν, βρίσκοντας έξυπνο το γεγονός του ότι πραγματεύονται και ελληνικό στίχο μαζί με τον αγγλικό στα διάφορα κομμάτια τους.
Είναι ξεκούραστο και δε βαριέσαι! Και αυτό είναι βασικότατο!

Ο δίσκος περιέχει 12 κομμάτια, αρκετά ικανά να σας αποσπάσουν από τη πραγματικότητα με μικρές εναλλαγές στο μουσικό στυλ, χωρίς αυτό να γίνεται παράταιρο ή να κάνει τη μπάντα να χάνει το προσανατολισμό της, όπως για παράδειγμα μεταξύ του “Till Dawn” και του “Asteri”, το οποίο πρώτο βρήκα κομματάρα και το άκουσα άπειρες φορές!

Όλα τα μέλη δείχνουν έμπειροι μουσικοί, μάλιστα ο τραγουδιστής ονόματι Domenik, συμμετέχει στη metal μπάντα Wastefall. Στους Percentage συμμετέχουν επίσης οι Μαργιάννα Κατσαμάτσα (επίσης φωνή), Γιάννης Σεφεριάδης (κιθάρα), Βασίλης Σφακιανός (μπάσο) και ο Δημήτρης Σπύρου (drums). Στα συν είναι και η δουλειά του artwork, αλλά και του official site τους!

Αξίζουν να τους χαρίσετε μια… αφτιά; Κατά τη γνώμη μου ναι! Και μιας και οι παίδες δίνουν αρκετά live σε αρκετά μέρη στη πρωτεύουσα, αν κάπου τους πετύχετε, πάρτε μια μπύρα και απολάυστε!

440