SHIELDS: “Use Protection”

Μου αρέσει πολύ ο χιουμοριστικός στίχος και λατρεύω τους τεράστιους του είδους Bloodhound Gang, αλλά δεν μπορούν όλοι να το κάνουν επιτυχημένα.

Οι Αμερικανοί Shields, που πήραν το όνομα τους από το επώνυμο των αδελφών Shields, οι οποίοι είναι τα δύο από τα τρία μέλη του συγκροτήματος, αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο album τους, “Use Protection”, που προσπαθούν να κάνουν αυτό ακριβώς από ό,τι φαίνεται από τον τίτλο.

Μουσικά είναι κάτι σαν συνδυασμός των Bloodhound και των Buckcherry, αλλά προσπαθούν να βασιστούν κυρίως πάνω στο σαρκαστικό τους στίχο, με όχι απόλυτα σωστό τρόπο. Άκουσα το “Use Protection” με ενδιαφέρον, η παραγωγή του είναι αρκετά καλή, αλλά δεν έχει τη δύναμη και την έμπνευση που χρειάζεται ένα τέτοιο εγχείρημα για να σταθεί επάξια στην αγορά.

Μπορεί να αγαπήσεις για one night stand, τα “My Roommate Sucks”, “The Party Song”, “Sex Rocks”, όμως δεν θα θες να κάνεις σχέση. Η μουσική τους είναι σαν εκείνες τις γυναίκες που ντύνονται και βάφονται όμορφα, αλλά δεν έχεις τίποτα να συζητήσεις μαζί τους και οι στίχοι τους είναι τόσο μονοδιάστατοι, όσο ένας περαστικός καλοκαιρινός έρωτας.

Δεν φτάνει να είναι όμορφη, ούτε να έχει μόνο χιούμορ, αν δεν έχει αυτό το κάτι που θέλω…

441

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.