FLAMMENSTURM: “Die Feuer Sind Entfacht”

Οι Γερμανοί ξανάρχονται! Ή μάλλον οι Αυστριακοί έρχονται! Το τέρμα ναζιστικό όχημα των Flammensturm κάνει την πρώτη του στάση ονόματι “Die Feuer Sind Entfact”. Κρίμα που δεν πρόλαβαν τη ταινία Dead Snow, αν κάνανε το soundtrack τώρα θα τους καλούσαν στη Eurov.. Grammy!

Ο Χίτλερ αναστήθηκε με αυτό τον δίσκο. Οι Flammensturm άψυχο black/death metal (άψυχο ως στυλ κι όχι ως ποιότητα). Αν και η μουσική τους ακούγεται αρκετά “άδεια” ούτως ώστε να μπορείς να τους φανταστείς μια τριάδα ή ως one man band. Ναι, όντως τουλάχιστον έτσι δεν είναι και περίπλοκοι. Γερμανικά φασιστικά μηνύματα απ’ την άλλη δεν γίνεται να είναι και πολύ αχώνευτα. Τουλάχιστον όχι σε επίπεδο ανευρύσματος.

Μια παρατήρηση που έκανα είναι ότι ο ήχος έπεφτε και ανέβαινε όποτε ήθελε οπότε τσέκαρα τα ηχεία μου. Τίποτα. Μάλλον είναι αποτέλεσμα της παραγωγής. Ενδιαφέρον, άποψη είναι κι αυτό. Μουσικά ίσως να τους παρομοιάζαμε με τύπους σαν Impaled Nazarene, μόνο στο πιο φτωχό. Στη χειρότερη με Ελληνικά black bands μεσαίας τάξης. Από διάρκεια μια χαρά είναι ο δίσκος, ήτοι 10 κομμάτια σαπίλας – τσεκάρετε το αυτό, μπορεί τελικά να μην σας κάνει τοιουτοτρόπως – και απέραντου πλην εντυπωσιακού μίσους.

Η πρώτη άποψη είναι και η τελική σε αυτό το album. Αν τα παραπάνω φαίνονται σαν κακίες σε κάποιους τότε μάλλον θα τους αρέσει ακόμα και με αυτά τα στοιχεία. Αλλιώς.. Join the club.

403