ACE FREHLEY: “Origins Vol. 2”

ALBUM

Είδος: Rock/Hard rock
Δισκογραφική: eOne/SPV
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 18 Σεπτεμβρίου 2020

Πραγματικά, όπου υπάρχει το όνομα Ace Frehley τότε το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι η rock ‘n’roll εγγύηση. Ξέρεις βρε παιδί μου με τι έχεις να κάνεις και τι να περιμένεις, από έναν γνώστη της rock σκηνής εδώ και σχεδόν 40 χρόνια. Ο βετεράνος κιθαρίστας και από τους ιδρυτές των τεράστιων Kiss, δε σταματά να μας εκπλήσσει ακόμη και μετά από τόσα χρόνια, μένει σε εγρήγορση και με μια παροιμιώδη πρωτοτυπία μας παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της “δικής” του συλλογής από διασκευές των αγαπημένων του κομματιών, αυτών με τα οποία ανδρώθηκε μουσικά και παικτικά, υπό το τίτλο “Origins Vol. 2”.

Ακολουθώντας το μοτίβο που ο ίδιος έφερε στη δημοσιότητα 4 χρόνια πριν με το “Origins Vol. 1”, ο Αμερικανός βιρτουόζος κιθαρίστας επανέρχεται με μια ντουζίνα νέα κομμάτια από αυτά που ο ίδιος έχει πολλάκις αναφέρει ότι τον συνόδευαν και συνεχίζουν να το κάνουν σε όλη αυτή τη “παραμυθένια” μουσική ζωή του. Και η αλήθεια είναι, ότι κάποια από αυτά τα τραγούδια κατά καιρούς έχουν καταφέρει να “αγγίξουν” και κάποιους από εμάς με όλα αυτά που αντιπροσωπεύουν μέσα στα χρόνια. Ο Ace Frehley, έχει καταφέρει όχι απλά να πιάσει το νόημα αυτών των rock ύμνων αλλά να το πάει και ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας την ευκαιρία σε αυτά τα 12 κομμάτια να γίνουν μυθικά στα “μαγικά” δάχτυλα του. Είναι αυτονόητο εδώ να αναφέρω, ότι ο Αμερικανός κιθαρίστας κατάφερε να προσθέσει κάτι τη δική του μουσική “οπτική” και στα 12 τραγούδια τόσο ώστε να ξεχωρίζουν ως δική του πρωτοτυπία και όχι απλά σαν κάποιες ακόμη διασκευές.

Το “Origins Vol. 2”, έχει να παρουσιάσει αρκετά ενδιαφέροντα πραγματάκια που έχουν να κάνουν τόσο με την ευστροφία του Ace Frehley, όσο και με την επιτυχία του εγχειρήματος αυτού. Προφανώς ο Frehley δε χρειαζόταν να κυκλοφορήσει αυτό το album, για να μάθουμε το πόσο έξυπνος καλλιτέχνης είναι. Αυτό το album όμως, δείχνει για ποιο λόγο θα συνεχίσει να μνημονεύεται ακόμη και μετά το θάνατο του και φυσικά γιατί δικαίως εισήχθη στο Rock And Roll Hall Of Fame. Ο Frehley, κατάφερε να φέρει στα δικά του θέλω, να πάρει το 100% από κάθε κομμάτι και να το παρουσιάσει σε μία δική του πρωτοτυπία πως ο ίδιος το είχε μέσα στο μυαλό του όλα αυτά τα χρόνια και τι ήταν αυτό που τον κέρδισε σε αυτό το τραγούδι. Και τα 12 rock έπη του δίσκου, μοιάζουν τόσο Frehley πλέον που θα έλεγα ότι και ο ίδιος ο δημιουργός δε θα το πιστεύει. Η rock αλητεία των “Jumpin’ Jack Flash”, “I’m Down”, “30 Days In The Hole” και “Lola”, το ταχυδακτυλουργικό παίξιμο των “Politician” και “Manic Depression” και φυσικά η hard rock διάθεση των “Space Truckin’”, “Good Times Bad Times” και “She”, είναι ικανά να σε παρασύρουν σε ένα μουσικό τσουνάμι που δεν έχεις ξαναδεί τη σήμερον ημέρα.

Τώρα αν θέλουμε να αναφερθούμε στην επιτυχία ή όχι αυτού του project, νομίζω ότι μία ακρόαση φτάνει. Τόσο τα κομμάτια, όσο και οι ερμηνείες και κατ’ επέκταση και τα συναισθήματα που πηγάζουν μέσα από αυτό το album, κάνουν το “Origins Vol. 2” αγαπητό από την αρχή, τη μουσική συντροφιά που αναζητάς τουλάχιστον μία φορά τη μέρα. Νομίζω ότι ο Ace κάτι ήξερε, όταν “αποθήκευσε” στα άδυτα του μυαλού του αυτά τα κομμάτια ως αγαπημένα του και ως επιρροές του. Τώρα που τα βλέπεις όλα μαζί, κατανοείς τη δύναμη που κρύβουν μέσα τους. Μια δύναμη, που μοιάζει ικανή να γκρεμίσει τις όποιες αμφιβολίες σου και να σε παρασύρει σε αυτό το rock party χωρίς αναστολές.

Γουστάρεις ροκιές; Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και απόκτησε αυτή τη μυθική συλλογή. Τα υπόλοιπα, θα έρθουν μόνα τους. Το “Origins Vol. 2” θα φροντίσει για αυτό, να είσαι σίγουρος. Ένα album τίγκα στους rock ύμνους, που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Ace Frehley, ενός αυθεντικού rockstar. Μια συλλογή, απαραίτητη για κάθε ενημερωμένη δισκοθήκη. Εσύ, νομίζεις ότι δε τη χρειάζεσαι;

Facebook: https://www.facebook.com/officialacefrehley/

513

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.