STARGAZERY: “Eye on the Sky”

Το έχουμε ξαναγράψει: η Σκανδιναβία είναι χώρος παραγωγής συγκροτημάτων ποιοτικής μουσικής. Έτσι και τούτη εδώ η μπάντα, οι  Stargazery είναι τα νέα αστέρια  του Φινλανδικού ροκ στερεώματος, με το πρώτο μουσικό δημιούργημά τους το “Eye on the Sky”. Σας θυμίζει κάτι ο τίτλος; Μα και βέβαια: την γνωστή ομώνυμη σύνθεση των Alan Parsons Project, που επηρέασε την ονοματοδοσία της κυκλοφορίας.

Τον ήχο; Όχι βέβαια, καθώς η μπάντα παίζει μοντέρνο μελωδικό μέταλ στα χνάρια των RAINBOW και  DIO. Φυσικά, υπάρχει και ο κατάλληλος τραγουδιστής για να το υποστηρίξει αυτό: ο Jari Tiura που έχει τραγουδήσει για τους  MSG, Masterstroke και  Snakegod. Αλλά και οι υπόλοιποι, ο κιθαρίστας Pete Ahonen, ο ντράμερ Jussi Ontero και ο μπασίστας Jukka Jokikokko που είναι η rhythm section  των Burning Point όπως και οι δύο πρώτοι που υπήρξαν στους  Ghost Machinery, ενώ ο πληκτράς Marco Sneck κοσμούσε με την παρουσία του στους Poison Black, Kalmah ενώ αποτελούν ανεπιφύλακτα άξιοι συνοδοιπόροι στη μουσική τούτη περιπλάνηση.

Θα σας θυμίσουν επίσης τον ήχο των Astral Doors ή των Eternal Reign… ίσως και Black Sabbath, της περιόδου Tony Martin, κάτι που δεν είναι τυχαίο, καθώς έχουν ηχογραφήσει και μία εκπληκτική διασκευή στο “Headless Cross”. Ξεχωρίζω την καταπληκτική μπαλάντα “Everytime I Dream Of You” όπου ο Jari Tiura φανερώνει την καλλιφωνία του σε όλη της τη μεγαλοσύνη. Επίσης, τα “Judah (The Lion)” με τη μεγαλοπρέπεια της εισαγωγής των πλήκτρων και το εξαιρετικό σόλο της κιθάρας στο μέσο της σύνθεσης, και “S.O.S.”, που αποδίδει ευλαβικά φόρο στις παλιές καλές ένδοξες μέρες των Dio. O  Felipe Machado έχει δημιουργήσει το έξοχο artwork  του δίσκου, όπως είχε κάνει και στους  Axel Rudi Pell, Blind Guardian, Iced Earth και  Blaze Bayley. Αν και είμαι επιφυλακτικός σε ανάλογες προσπάθειες μίμησης , με τούτους εδώ το καταευχαριστήθηκα και ξαναθυμήθηκα για μια ακόμη φορά γιατί λατρεύω τους Rainbow, Dio ,Tony Martin και τη λοιπή συνομοταξία!!! Ακούστε τους ανεπιφύλακτα….

487