THE BLACK ANGELS

To 2004 ξεκινώντας από το Austin του Τέξας κι εμπνεόμενοι από τους αγαπημένους τους Velvet Underground (η φιγούρα της Nico πάντα θα αχνοφαίνεται και στο λόγκο τους εξάλλου) και το κλασικό “The Black Angel’s Death Song”, οι Christian Bland (κιθάρα), Alex Maas (φωνητικά / μπάσο), Stephanie Bailey (drums), Kyle Hunt (keyboards / μπάσο / κιθάρα) και Jake Garcia (κιθάρα) δημιουργούν την μπάντα που έμελλε, να αφήσει το στίγμα της στους neo-psychedelic ήχους.

Κάπως έτσι, οι Black Angels στα τέλη του 2005 κυκλοφορούν το ομώνυμο EP τους, το οποίο προκαλεί άμεσα το ενδιαφέρον και μάλιστα προωθημένο από μουσικά forum και site.

Το 2006 το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Passover”είναι γεγονός, με τόσο αξιόλογο υλικό, που είχε ως φυσικό αποτέλεσμα την ανοδική πορεία και την καθιέρωσή τους στην συγκεκριμένη σκηνή, και όχι μόνο. Στο συγκεκριμένο οπισθόφυλλο, μαζί με τα ευχαριστήρια notes, περιλαμβάνουν και την φράση “Illness, insanity, and death are the black angels that kept watch over my cradle and accompanied me all my life”. (Edvard Munch)

Τα τουρ έχουν ήδη ξεκινήσει, και 2 χρόνια μετά, με το δεύτερο LP τους “Direction To See A Ghost” αποδεικνύουν ότι ήρθαν για να μείνουν.

Σεπτέμβρης 2010, και κυκλοφορεί το “Phosphene Dream”. Το 3ο τους άλμπουμ, σκαρφαλώνει σύντομα στην 52η θέση του Billboard Top 200 Charts, με τα “Bad Vibrations” και “Entrance Song” να γίνονται αναγνωρίσιμα όχι μόνο σε πιστούς της ψυχεδελικής ροκ σκηνής.

Στο ενδιάμεσο, μέχρι το επόμενο άλμπουμ, κυκλοφορούν το περιορισμένης έκδοσης 12″ LP “Another Nice Pair”, το οποίο περιλαμβάνει περιλαμβάνει τα δύο πρώτα EP της μπάντας, 100 εκ των οποίων, τυχαία επιλεγμένα, φέρουν και τις υπογραφές των μελών.

Το 2013 έρχεται η σειρά του “Indigo Meadow”, του 4ου σε σειρά άλμπουμ τους, που ακολουθείται από το EP  “Clear Lake Forest”, αλλά και την συμμετοχή τους στην συλλογή “A Psych Tribute to the Doors” με την διασκευή του “Soul Kitchen”.

4 χρόνια μετά, ερχόμενοι στο παρόν, ολοκληρώνουν το κομμάτι των Velvet Underground με το τελευταίο τους άλμπουμ “Death Song”, το οποίο έχει συλλέξει ήδη διθυραμβικές κριτικές από αρκετούς μουσικόφιλους και οπαδούς του είδους και των ίδιων.

Από το 2004, μετράνε πολλές αξιόλογες συνεργασίες με σημαντική στιγμή για τους ίδιους το 2008 που υπήρξαν backing band του Roky Erickson -frontman των επίσης Τεξανών και αγαπημένων τους 13th Floor Elevators- αλλά και την συνεργασία τους με τους Unkle, αφού ηχογράφησαν μαζί κομμάτια όπως το “Natural Selection” και το “With You In My Head”. Πέρα από αυτό, έχουν υπάρξει στην ίδια σκηνή με ονόματα όπως The Horrors, The Black Keys, Black Rebel Motorcycle Club, The Warlocks, The Brian Jonestown Massacre και Queens of the Stone Age.

Αξίζει να αναφέρουμε την συμβολή της μπάντας, στην ίδρυση του Austin Psych Fest το 2008, μιας και οι Christian Bland και Alex Maas αποτελούν ιδρυτικά μέλη. Το φεστιβάλ ξεκίνησε στο  Austin του Texas, αλλά πολύ γρήγορα έγινε σημείο αναφοράς για την ψυχεδελική ροκ σκηνή. Γνωστό πλέον ως “Levitation”, αφού μετονομάστηκε προς τιμήν, ποιών άλλων, φυσικά παρά των μεγάλων The 13th Floor Elevators. Από την σκηνή του, έχουν περάσει μεγάλα ονόματα όπως The Zombies, The Brian Jonestown Massacre, Οf Montreal, The Flaming Lips, The Jesus and Mary Chain, Primal Scream, Tame Impala, αλλά και οι ίδιοι οι The 13th Floor Elevators, το 2015, για μια μοναδική reunion εμφάνιση ύστερα από 45 χρόνια.

Σε λίγες μέρες οι The Black Angels θα επισκεφτούν ξανά τη χώρα μας για δύο ακόμη αξέχαστες συναυλίες σε Θεσσαλονίκη κι Αθήνα (Δελτίο Τύπου)!

864