WOLVERINE: “Communication Lost”

Είχα αρκετό καιρό να ακούσω ένα πραγματικό θησαυρό και πιστέψτε με το νέο άλμπουμ των Σουηδών WOLVERINE είναι ένας τέλειος συνδυασμός πανδαισίας λυρικών progressive ρυθμών εμπλουτισμένες με έντονα φορτισμένες μελαγχολικές μελωδίες.

Το συγκρότημα  λοιπόν κατάφερε να ξεπεράσει το σκόπελο των εσωτερικών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν  τα προηγούμενα χρόνια και επιστρέφει με τον καλύτερο ως τώρα δίσκο του.

Η  θεϊκή φωνή του Stefan Zell απογειώνει κυριολεκτικά τις συνθέσεις όπου ο ίδιος με μοναδική καθαρότητα και πηγαία ερμηνεία σε κάνει να νιώθεις κάθε στίχο  και κάθε εικόνα που σου μεταδίδει το “Communication Lost”. Ανατριχιαστικές και συνάμα λιτές αποδόσεις, αργόσυρτες μελωδίες με κιθαριστικά ξεσπάσματα και ατμόσφαιρα που θυμίζει  σε αρκετά σημεία Anathema και King Crimson. Οι WOLVERINE με αυτό το άλμπουμέδωσαν βαρύτητα στην απλότητα, στο συγκινησιακό συναίσθημα και στην “βαριά” μελωδία . Ακούστε  μόνο τα καταπληκτικά  PoisonEvy,Embrace, “Into The Great Nothing” για να βιώσετε την δύναμη  ψυχής που εκπέμπουν οι Σουηδοί. Μία δύναμη που δεν χαρίζεται στο κοινό έτσι απλόχερα αν προηγουμένως οι ίδιοι δεν είχαν δουλέψει και κουραστεί με σοβαρότητα για να δημιουργήσουν ετούτο εδώ το εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Άλλο ένα επίτευγμα του “Communication Lost” είναι ότι παράλληλα με τον λιτό  τεχνικά προσανατολισμό του και την βαρύτητα που δόθηκε στην φοβερή παραγωγή του άλμπουμ δημιουργήθηκε  ένας μανδύας  μυστήριων και σκοτεινών μελωδιών που περιέχουν αρκετή εσωστρέφεια, η οποία λειτουργεί ως καταλύτης σκέψεων  και συναισθημάτων. Απολαύστε  το τραγούδι  InMemoryofme για να καταλάβετε ότι οι Wolverine το πέτυχαν  απόλυτα και τους ευχαριστούμε για το ταξίδι που μας χάρισαν. Ευλογημένοι και ευχαριστούμε ξανά για το θείο δώρο που μας έκαναν με το  “Communication Lost”.

692