InnerWish, Acid Death, Karma Violens, DreamLongDead (26/11/2017) Gagarin 205

Η πολύ ωραία ιδέα των εορτασμών των τριάντα χρόνωντου An Club και δεκαπέντε του Gagarin 205, έκλεισε με την τέταρτη μέρα της συνδιοργάνωσης να μας βρίσκει στο venue της Λιοσίων για μία βραδιά αφιερωμένη στον σκληρό ήχο με αγαπημένους local heroes και ζεστή ατμόσφαιρα.

Παρόλο που θα περίμενα περισσότερο κόσμο να τιμήσει την όλη κατάσταση, μάλλον η κυριακάτικη ραστώνη νίκησε πολλούς από τους φίλους του ήχου και τα πράγματα ήταν σχετικά χαλαρά, αλλά δεν πειράζει, είδαμε και το show άνετα.



Τη βραδιά άνοιξαν οι DreamLongDead τους οποίους έχω δει ζωντανά ουκ ολίγες φορές. Οι DLD είναι αυτό που θα περίμενες από μία γνήσια doom ατμόσφαιρα, με όλοτο βάρος που φέρει ο προσδιορισμός.

Ξεκινώντας από το “The Howling From The Hills” από την τελευταία τους κυκλοφορία, πίσω στο 2015, συνέχισαν παρουσιάζοντας νέο υλικό, το οποίο συνεχίζει στα γνώριμα μονοπάτια τους του σκληρού ήχου και ολοκλήρωσαν την παρουσία τους με ένα medley του δικού τους “Τhe Dead Dream Under Our Skin” με το “In League With Satan” των Venom. Ήταν κρίμα που δεν τους είδε περισσότερος κόσμος, αλλά φαντάζομαι, με την ευκαιρία της παρουσίασης του νέου τους υλικού, θα τους δούμε ξανά σε ένα πλήρες set.



DreamLongDead setlist:
The Howling From The Hills
Untitled New Song
The Dead Dream Under Our Skin / In League With Satan



Σειρά έχουν οι Karma Violens, αγαπημένο αθηναϊκό κουιντέτο που έχει παρουσιάσει μία αξιοπρόσεκτη δουλειά μέχρι σήμερα, όπως επίσης και εξαιρετικά επαγγελματική σκηνική παρουσία. Το set ξεκίνησε με παρουσίαση νέου κομματιού, που σε μία πρώτη ακρόαση, έχω την εντύπωση πως στον επόμενο δίσκο θα μας παρουσιάσουν και νέες επιρροές στον ήχο τους αλλά ας περιμένω να τον ακούσω ολοκληρωμένο, ενώ συνέχισαν με την προηγούμενη δουλειά τους.



Όταν ο Μάριος κάλεσε σε pit, η αλήθεια είναι πως μου φάνηκε κάπως περίεργο, δεδομένου ότι ο κόσμος δεν ήταν αρκετός και το mood ήταν κάπως, κυριακάτικο, ας πούμε, λίγο πιο χαλαρό, αλλά μόλις ξεκίνησαν να παίζουν την εισαγωγή του Raining Blood κατάλαβα ότι ήξερε τι έκανε και εν τέλει βγήκε, τηρουμένων πάντα των αναλογιών. Μεστός ήχος, με έναν frontman που έχει επιβλητική παρουσία στη σκηνή και η εικόνα τους στα live πάντα άκρως επαγγελματική.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα γράφω για τους Karma, οπότε ας επαναλάβω τον εαυτό μου, τρομερά υποσχόμενοι και περιμένω να ακούσω τη νέα τους δουλειά με υποψία ότι θα συνεχίσουν την μέχρι τώρα ανοδική τους πορεία.



Κarma Violens setlist:
Serpent God
Si Vis Vitam Para Mortem
Floating in Sadness
Animal
Christian Lovers Made Me Do It
Raining Blood (Slayer cover)
Sons of Destruction
The Sun I Never Had



Η βραδιά προχωρά και μαζί της και το line-up σε ένα από τα πιο κλασικά σχήματα της εγχώριας σκηνής, με μία πορεία που ξεκινά πίσω στα ‘90s και φτάνει ακμαία στο σήμερα, με το ιδιαίτερο death/ thrash/ prog αμάλγαμά τους και με πολυάριθμα shows εντός και εκτός συνόρων, δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα λιγότερο από ένα show άψογο στη λεπτομέρεια.



Οι Acid Death έχουν ξεκινήσει ήδη να ετοιμάζουν τον διάδοχο του “Hall of Mirrors” του 2015 που αναμένεται για την επόμενη χρονιά και μας έδωσαν και μία πρώτη γεύση του νέου υλικού αφενός, ενώ φρόντισαν να μας πάνε και αρκετά χρόνια πίσω, μέχρι τις πρώτες δουλειές τους.

Συγκέντρωσαν μπροστά τον κόσμο και σε μία ζεστή ατμόσφαιρα, έδωσαν για μία ακόμα φορά ένα δυνατό show, όπως και κάθε φορά που έχει τύχει να τους δω ζωντανά άλλωστε και αναμένουμε να ακούσουμε πλέον και τη νέα τους δουλειά!



Acid Death setlist:
Mental Slime
Truth Revealed
Balance Of Power
Psycho Love (finale warning)
Hall Of Mirrors
Primal Energies
Planes Of The Eternal Dead
Supreme Act Of Heroism
Apathy Murders Hope



Για το τέλος, το δυναμικό σεξτέτο των InnerWish αναλαμβάνει να μας φτάσει στο τέλος αυτής της βραδιάς. Αρκετοί φίλοι τους μαζεύτηκαν μπροστά στο stage για να τους τιμήσουν για ακόμα μία φορά, αποδεικνύοντας πως πράγματι πρόκειται για ένα από τα ιδιαιτέρως αγαπητά σχήματα της σκηνής. Ιδίως δε, όταν βλέπεις τον κόσμο να ξέρει τους στίχους των κομματιών by heart και τραγουδάει μαζί με το συγκρότημα τα κομμάτια, λες ότι κάτι έχουν κάνει καλά.



Μας πήγαν μία βόλτα από τις τελευταίες τους, κυρίως, κυκλοφορίες, με μάλλον αγαπημένο κομμάτι του κοινού, αυτό που είπε και ο frontman τους, Γιώργος Εικοσιπεντάκης, ότι αγαπούν ιδιαίτερα “Rain Of A Thousand Years”. Ιδιαιτέρως κεφάτοι, όπως κάθε φορά στη σκηνή και με τον ήχο τους να βγαίνει τρομερά γεμάτος, έδωσαν ένα πολύ καλό show για τους φίλους που έμειναν μέχρι αργά για να τους απολαύσουν. Πρόκειται για ένα σχήμα που έχει δουλέψει αρκετά τόσο στο studio όσο και τη live παρουσία του και αυτό φαίνεται από την τρομερή άνεση με την οποία καταλαμβάνουν το stage και διαδρούν με τους φίλους του ήχου τους κάτω από αυτό.



Η βραδιά έκλεισε λίγο μετά τις δώδεκα, μαζί με τους εορτασμούς για τα επετειακά An και Gagarin και δε μένει παρά να ευχηθούμε τόσο στα venues όσο και στα σχήματα που συμμετείχαν, να συνεχίσουν να κάνουν το ίδιο καλή δουλειά και να προωθούν την, ομολογουμένως, καλή σκηνή που έχουμε στην Αθήνα, για άλλα δεκαπέντε, τριάντα και όσα ακόμα χρόνια!

Φωτογραφίες: Cristina Alossi

542

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.