BELL: “Tidecaller”

Εκπληξούλες από τον Σουηδικό βορρά, εκπληξούλες κι από την High Roller Records και το scouting team της, που θέλει να βγάλει στην επιφάνεια (και πολύ καλά κάνει) το παρθενικό άλμπουμ των νεοσύστατων ουσιαστικά Bell και να το γνωρίσει και ο υπόλοιπος κόσμος εκτός Σουηδίας.

Το “Tidercaller” είχε κυκλοφορήσει σε limited private pressing αλλά έφτασε η ώρα να βρει κι αυτό τον δρόμο του στις δισκοθήκες των απανταχού ντουμοστονεράδων οπαδών.

Για λάτρεις των Candlemass, Count Raven, Solitude Aeturnus ακόμα και των Mastodon, η συγκεκριμένη κυκλοφορία ενδείκνυται με χίλια. Μπορεί να μην παίζουν κάτι καινοτόμο αλλά έχουν τίγκα φρεσκάδα στον ήχο τους και στις συνθέσεις, με αργόσυρτα riff που πλαισιώνουν και τα 48 λεπτά της διάρκειας του δίσκου, σκοτεινές μελωδίες και εισαγωγικά μέρη που χρίζουν μυσταγωγικής κατάνυξης και λύπης κι όλα αυτά υπό τον βαρύ και συμπαγή ήχο του καθαρού Doom Metal. Στο μικρόφωνο, ο Martin Welcel με την εξαίρετη φωνή του και τον φυσικό της τόνο, δίνει τον αέρα του παλιακού ύφους που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και από κανέναν.

Αναμένουμε (με σάλια) την επίσημη μέρα κυκλοφορίας αυτού εδώ του διαμαντιού και που ξέρεις… ίσως τους πετύχουμε σε κάποιο φεστιβάλ…

496

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.