UNLEASH THE ARCHERS: “Apex”

Τέταρτο full length για τους καναδέζους power metallers Unleash the Archers, οι οποίοι μέσα σε μια δεκαετία, παρά τις κατά καιρούς αλλαγές μελών, δείχνουν να έχουν βρει τον ήχο και την ταυτότητά τους.

Στο “Apex”, δίχως να χάνουν το στιλ τους, γίνονται λιγότερο καταιγιστικοί, αλλά συνάμα πιο ουσιώδεις, παρουσιάζοντας μια πιο ώριμη πλευρά τους.

Πολύ καλή κιθαριστική δουλειά από το δίδυμο Grant Truesdell και Andrew Saunders, εξαιρετικό drumming από τον Scott Buchanan, ενώ ο Nikko Whitworth (ο οποίος έχει μόλις ένα χρόνο στην μπάντα), ντύνει σωστά με το μπάσο του τα τραγούδια. Τα δε φωνητικά της Brittney Slayes είναι πιο δουλεμένα από κάθε άλλη φορά, δείχνοντας σε όλους τους τομείς μια καλοδεχούμενη εξέλιξη.

Το εναρκτήριο 7λεπτο (κι επικό) “Awakening” δίνει το λάκτισμα για την πληρέστερη δουλειά των Unleash the Archers, με κομματάρες όπως τα “The Matriarch”, “Cleanse the Bloodlines”, “The Coward’s Way”, “Falls Walls” και “Ten Thousand Against One” να επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά μου. 

Περαιτέρω ανάλυση δεν χρειάζεται… Το “Apex” είναι η μέχρι στιγμής καλύτερη κι ωριμότερη δουλειά των Unleash the Archers και θα ικανοποιήσει τα αυτιά των οπαδών της power σκηνής. Αρκεί να το ακούσουν…

644

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.