ROLLIN’ DICE: “Reroll”

ALBUM

Είδος: Hard rock, Blues rock, Psychedelic rock
Δισκογραφική: Vinylstore
Ημ. Κυκλοφορίας: 26 Σεπτεπμβρίου 2020

Η όμορφη ιστορία των Αθηναίων heavy rockers Rollin’ Dice αρχίζει κάπου το 2012, όπου τρεις ανέμελοι νέοι με κοινή βάση τα blues – rock ακούσματά τους στήνουν μια μπάντα που θα ξεκινήσει να σαρώνει με τις ζωντανές της εμφανίσεις, εξελίσσοντας σταδιακά των ήχο της σε πιο hard rock μονοπάτια με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2017 το εξαιρετικό “Way to the Sun”. Το εκρηκτικό ντεμπούτο απογείωσε το σχήμα, αφού τους έδωσε το διαβατήριο να ανοίξουν στο Rockwave Festival του 2018, τους IRON MAIDEN και τους VOLBEAT, έχοντας κερδίσει την αναγνώριση του εγχώριου κοινού και το ενδιαφέρον της ευρύτερης κοινότητας.

Κι ενώ τα πράγματα όδευαν κατ’ ευχήν, ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας μέλος τους, άφησε στον πάγο όλα τους τα σχέδια και έπειτα από καιρό μπήκαν στο Made in Hell στούντιο και μέσα σε 9 μόλις μέρες ηχογράφησαν ζωντανά το album της επανόδου τους, το “Reroll”.

8 ηλεκτρισμένες συνθέσεις που αναβλύζουν πάθος, ταλέντο, τεχνική, έμπνευση και δημιουργούν ένα περιβάλλον αναβίωσης των “μεγάλων” της hard rock σκηνής δίχως να υπάρχει ψήγμα ξεπατικοτούρας, όπως θα λέγαμε στο σχολείο. Πρόκειται για τον εξελιγμένο διάδοχο του “Way to the Sun”, αφού κινούνται σαφέστατα στους ίδιους μουσικούς δρόμους, χρησιμοποιούν ακριβώς τα ίδια συστατικά (“ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει”) και πετυχαίνουν με μεγαλύτερη ευκολία το στόχο τους, δηλαδή να προσφέρουν απλόχερα 30 λεπτά ατόφιας hard rock διασκέδασης.

H live ηχογράφηση τους βοήθησε να κρατήσουν το ανεπιτήδευτο / ατημέλητο blues ύφος τους, ενώ η εμπειρία τους στο “σανίδι” και τη σύνθεση οδήγησε την παραγωγή και το τελικό αποτέλεσμα σε υψηλά επίπεδα.

Ο Αντώνης Καραθανασόπουλος, με τις κιθαριστικές ικανότητές του και την ξεχωριστή, άρτια και μοναδική φωνή του οδηγεί το σχήμα εκ του ασφαλούς. Έχουμε να κάνουμε με μια ολοκληρωμένη, σε πολλά σημεία ακατέργαστη και σε άλλα τρομερά δουλεμένη hard rock χρεία, που ανεβάζει αρκετά επίπεδα τις ήδη εξαιρετικές συνθέσεις. Μη βιαστείτε να τους χαρακτηρίσετε ως τους Έλληνες Greta Van Fleet ή AC DC. Τέτοιου είδους συγκρίσεις και παραλληλισμοί ενέχουν μεγάλο κίνδυνο να διαψευσθούν, ακρόαση με την ακρόαση. Έχουν μια μοναδικότητα να σε γραπώνουν και να σε μεταφέρουν από τη δίνη των early 70s στο glam των late 80s με χαρακτηριστική άνεση. Αυτό τους κάνει μοναδικούς.

Κατατάσσω ήδη ψηλά στις λίστες μου τα: “One More Time”, “My Way”, “Reroll” και “Into the Fire” και αδημονώ να τους ξαναδώ live με την πρώτη ευκαιρία (ιού και μέτρων επιτρέποντος).

Αν το “Way to the Sun” ήταν (όπως είχαν δηλώσει) η ανάγκη τους για διαφυγή από ότι τους περιορίζει, το “Reroll” είναι η δεύτερη ζαριά που έχουν για να βγουν δυνατότεροι από τις δυσκολίες, και το επιτυγχάνουν με το καλύτερο τρόπο! Μας παίρνουν το σκάλπ για άλλη μια φόρα.

Facebook: https://www.facebook.com/WaytotheSun/
Instagram: https://www.instagram.com/rollin_dice_official/
YouTube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCXJkXjRILLXp7QgQL6wjfiw

627

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.