NIGHT VERSES: “Lift Your Existence”

Θα μπορούσες να περιγράψεις αυτό το ντεμπούτο με μια μόνο λέξη. “Επιθετικό”. Ίσως και “ανταγωνιστικό”, γιατί ακούγεται εντυπωσιακό ως σύνολο. Για να το πω απλά, ένα πολύ χορταστικό πακέτο 74 λεπτών καθαρής ενέργειας.

Οι Night Verses, είναι μια αμερικανική μπάντα που σχηματίστηκε το 2012 από τρία μέλη των Archives (πρώην Sound Archives) και τον τραγουδιστή Douglas Robinson (The Sleeping). Αν έχεις υπόψη σου το παρθενικό EP “Out In The Sky”, δεν θα σε εκπλήξει το περιεχόμενο του debut album. Αν δεν έχεις την παραμικρή επαφή με τους Night Verses, από το πρώτο κιόλας άκουσμα, θα αντιμετωπίσεις συναρπαστικές στιγμές.

Η μεγαλύτερη φιλοφρόνηση που θα μπορούσαν να εισπράξουν, αφορά τον πλούτο του ήχου τους. Παρά το γεγονός μόνο τριών οργάνων για τη δημιουργία της μουσικής τους, κάθε τραγούδι είναι ένα σύμπλεγμα από στρώσεις majestic θορύβου, γεγονός που παραπέμπει στις μουσικές καταβολές των μελών της μπάντας. Πάρε για παράδειγμα το “Rage”, ένα γρανιτένιο εκμαγείο post hardcore λαμπρότητας, που επιπλέει ανάμεσα σε στριφνές κιθαριστικές metal μελωδίες και κορυφώνεται από την, στα όρια του αμόκ, απόδοση του Robinson. Ή το αναρχικό “Altimeter” με την καθηλωτική ένταση που εμπεριέχει. Σε ωμά, πανίσχυρα μονοπάτια κινούνται τα “Antidepressants” και “Celestial Fire”, συμπαγή και χαοτικά.

Το “Lift Your Existence” αποτυπώνει μια ποικιλία στα ηχοχρώματά του και οι ταχύτητες καλύπτουν μια αρκετά ευρεία γκάμα. Πέρα από τα απαστράπτοντα riffs, η μπάντα δείχνει και ένα πιο συναισθηματικό πρόσωπο σε πάμπολλες στιγμές. Το “Whatever Makes You Hate Me” είναι ένα τραγούδι που βασίζεται στη heavy ατμόσφαιρα και το πανέμορφο refrain του, όπως και το “Υours” που θα έλεγα ότι είναι η πιο light προσέγγιση στο όλο κλίμα του δίσκου και στο οποίο τα φωνητικά του Robinson αποδίδονται με εμφατικότητα, λαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο ή ακόμη και στο “I Don’t Want My Loved Ones To Die” με την “πονεμένη” ερμηνεία του.

Οι έγχορδοι Nick DePirro (κιθάρες) και Reilly Herrera (μπάσο), συνθέτουν ένα φοβερά δεμένο δίδυμο ενώ και ο drummer Aric Improta αξίζει να μνημονεύεται με τις απολαυστικές του εκτελέσεις, που κρατούν το ογκώδες υπόβαθρο σε υψηλά επίπεδα.

Με αυτήν την εντυπωσιακά ποιοτική, δημιουργική και παθιασμένη δουλειά, οι Night Verses με το “Lift Your Existence” θέτουν τον πήχη σε δυσθεώρητα ύψη μέσω των δεκαπέντε  εμπνευσμένων τραγουδιών τους. Δεν υπάρχουν άμεσες συναφείς παραπομπές να σου υποδείξω, μιας και η δόση αυθεντικότητας είναι μεγάλη. Σπανίως παρουσιάζονται πλέον σχήματα που τόσο νωρίς να δίνουν τέτοιο αποτέλεσμα σε μια κυκλοφορία και οι Verses είναι ένα τέτοιο σχήμα. Ευελπιστώ σε ακόμη καλύτερες δουλειές, αλλά μάλλον θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτόν πλέον. Συγχαρητήρια.

498

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.