APE SKULL: “Ape Skull”

Αρκετοί πιστεύουν πως το rock ‘n’ roll σταμάτησε κάπου στις αρχές του ’70. Δεν ξέρω αν έχουν δίκιο, αλλά εκπροσωπούνται από συγκροτήματα σαν τους Ape Skull.

Με την καταγωγή τους να είναι βυθισμένη στους ματωμένους δρόμους γύρω από το Κολοσσαίο, Ιταλοί δηλαδή (για όσους δεν τα πάνε καλά με την ιστορία και τη γεωγραφία), εκτελούν θαυμάσια rock μουσική με επιρροές ανάμεσα στο 1968 και 1975.

Με το που ξεκινάει ο δίσκος με το πανέμορφο “Lazy” νιώθεις την κιθάρα και τη φωνή να κοιτούν ψηλά στον ουρανό, κοιτάζοντας στα μάτια τον άρχοντα Jimi Hendrix. Οι συνθέσεις θα ικανοποιήσουν όλους τους φίλους της ρετρό μουσικής και θα βρουν στους Ape Skull σίγουρα, πολλά πράγματα που αγαπούν.

Αν σου αρέσουν οι Free, οι Allman, οι Mountain και γενικά οι μουσική εκείνης της περιόδου, είτε εκείνη προέρχεται από τον αμερικάνικο νότο, είτε από τον ευρωπαϊκό βορρά, είτε πίνει χόρτο, είτε χάπια, ε τότε θα απολαύσεις κομμάτια σαν τα “Make me free”, όπου περνάει και μια funk μελωδία στην αρχή, “Bluesy” όπου η κιθάρα κλαίει με δάκρυα που έβγαζε όταν την κρατούσε ο Muddy Waters και το “Take me back”, το οποίο κλείνει το δίσκο.

Περιέχει και τη διασκευή του “I got not time” των Γερμανών Orange Peel, ευχάριστη μεν, χωρίς όμως να αλλάζει και πολύ το πρωτότυπο τραγούδι.

Retro people, listen to this one! Όσοι όμως αποφεύγουν το λεγόμενο κλασικό rock, να ακούσετε το νέο Amon Amarth καλύτερα!

547

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.