EXCALIBUR: “Humo Negro”

Βλέποντας το όνομα Excalibur το μυαλό μου δεν πήγε σε κάποια ταινία αλλά στους βρετανούς βετεράνους του NWOBHM…

Τελικά όμως έπεσα έξω, διότι έχουμε να κάνουμε με άλλους βετεράνους του είδους που έρχονται από την Ισπανία και ιδρύθηκαν το 1984.

Οι Ισπανοί λοιπόν Excalibur μετά από 21 ολόκληρα χρόνια βγάζουν τον τρίτο τους δίσκο υπό το όνομα “Humo Negro” αλλά δεν νομίζω ότι θα ταράξουν και ιδιαίτερα τα νερά.

Hard Rock-άκι πολύ απλών μέτρων, χωρίς πολύπλοκες μελωδίες, με λιτά ξυσίματα στις κιθάρες πλαισιωμένα από χαριτωμένα riff και το συνθεσάιζερ απλά να εμπλουτίζει το backround της μουσικής τους. Επίσης, ίσως σας φανεί περίεργος ο ισπανικός στίχος αλλά τουλάχιστον έχει την πλάκα του.

Ψιλοανέμπνευστο album από τους Excalibur, που με κάνει να πιστεύω ότι βγήκε απλά για να βγει. Με εντελώς ρηχό ήχο και flat συναίσθημα, πέρασε απλά απαρατήρητο από τα ηχεία μου και το μόνο που κατάφερε είναι να με κάνει να σκεφτώ πώς θα ήταν μια μικρή σχολική metal μπάντα σε συνδυασμό με τους αδερφούς Κατσάμπα.

520

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.