THE OCEAN: Νέο album στα σκαριά για το 2017 με διαφορετική προσέγγιση

Πίσω στο 2015 οι The Ocean είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους με τους Ιαπωνέζους MONO παραδίδοντάς μας το “Transcendental” EP (review).

Αποτέλεσμα της τότε δουλειάς τους ήταν δυο κομμάτια (“The Quiet Observer” και “Death In Reverse”) διαρκείας 24 λεπτών, αλλά και έξτρα υλικό το οποίο, σύμφωνα με τον Robin Staps, προορίζεται για το έβδομο full length της μπάντας.

“Μαζί με το “The Quiet Observer” συνθέσαμε και άλλα παρόμοια τραγούδια, τα οποία όμως δεν έχουν ηχογραφηθεί σωστά. Μετά την λήξη της περιοδείας μας στην Αυστραλία, θα εστιαστούμε σε αυτά τα τραγούδια τα οποία κατά 80% έχουν ήδη ολοκληρωθεί και θα τα κυκλοφορήσουμε το φθινόπωρο του 2017. Ξέρω ότι είχα επαναλάβει ακριβώς τα ίδια λόγια ένα χρόνο πριν, οπότε δεν υπόσχομαι τίποτα σε περίπτωση που πάρουμε κάποια πρόταση για περιοδεία. Έχουμε φτάσει στο σημείο όπου παίξαμε παντού τον τελευταίο μας δίσκο (live report), οπότε νιώθω ότι είναι καιρός για να κάνουμε κάτι καινούριο”, δηλώνει ο Staps.

Και συμπληρώνει σχετικά με το περιεχόμενο που θα πραγματεύεται το νέο album:

“Δεν γνωρίζω ακόμα ποιό θα είναι το concept. Δε θέλω να προσεγγίσω την επόμενη δουλειά μας με τον ίδιο τρόπο όπως το “Pelagial”. Ήταν η πρώτη φορά που έγραψα ένα album σαν αυτό και μια καλή εμπειρία, αλλά μου έθεσε παράλληλα και πολλούς περιορισμούς… Νομίζω ότι αυτό που θα ακολουθήσει θα είναι πιο “ελεύθερο”. Τα τραγούδια θα είναι σε σωστή σειρά ώστε να συνδέονται μεταξύ τους, αλλά θα είναι λίγο-πολύ ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Έχω την αίσθηση ότι θα είναι μια συλλογή από τραγούδια, παρά ένα concept album. Το μόνο που θέλω είναι να γράψω καλή μουσική, και να δω πού θα με πάει. Θα την προσεγγίσω πιο συναισθηματικά συγκριτικά με το “Pelagial”…”.

264