PHARAOH: “The Powers That Be”

ALBUM

Είδος: Power metal
Δισκογραφική: Cruz del Sur Music
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 18 Ιουνίου 2021

Παραλίγο να τους ξεχάσουμε, αλλά οι Αμερικανοί Pharaoh επιτέλους βγάζουν το νέο τους δίσκο “The Powers That Be”, 9 ολόκληρα χρόνια μετά το το πολύ καλό “Bury the Light”. Το “The Powers That Be” είναι ο πέμπτος τους δίσκος και κυκλοφορεί για άλλη μια φορά μέσω της Cruz del Sur.

Οι πάλιουρες της σκηνής έχουν ήδη τρέξει να αγκαλιάσουν το δίσκο, για τους πιο νέους οπαδούς που δεν τους γνωρίζουν οι Pharaoh παίζουν US Power Metal στο στυλ θεϊκών συγκροτημάτων όπως Jag Panzer, Helstar και Titan Force. Είναι όμως ο νέος δίσκος αντάξιος της πολυετούς αναμονής; H απάντηση είναι εμφατικά ναι! Οι Αμερικανοί, χωρίς να «επαναεφευρίσκουν» τον τροχό, αντλούν έμπνευση από τους ήρωές τους και γράφουν σπουδαία metal κομμάτια. 9 συνθέσεις περιλαμβάνει το “The Powers That Be”, χωρίς όμως να υπάρχει ούτε ένα filler, με τον δίσκο με κάθε ακρόαση να γίνεται ολοένα πιο εθιστικός. Τα τραγούδια είναι αρκετά δουλεμένα, με ωραία τεχνικά riff και solo, συνεχείς εναλλαγές στα τύμπανα και στο μπάσο και ένα Tim Aymar στα φωνητικά να ζωγραφίζει πάνω στο μουσικό καμβά που στήνουν οι υπόλοιποι Pharaoh, και να μας θυμίζει πόσο σπουδαίος τραγουδιστής είναι. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Chuck Schuldiner τον είχε διαλέξει για τους Control Denied.

Οι Pharaoh για άλλη μια φορά μας παραδίδουν έναν αρκετά ποιοτικό δίσκο, που θα χαροποιήσει τους οπαδούς του US power metal. Μακάρι το επόμενο album να μην αργήσει τόσο πολύ, αφού το όνομα Pharaoh αποτελεί εγγύηση για καλό metal.

Facebook: https://www.facebook.com/PharaohOfficial

552

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.