PHARAOH: “Bury the Light”

Δε θα κρύψω την αμαρτία μου, μα τους Αμερικανούς Pharaoh από τη Φιλαδέλφεια, δεν τους γνώριζα πριν ακούσω τη καινούρια τους δουλειά “Bury the Light” υπό τη νέα τους δισκογραφική Cruz Del Sur Music, με την οποία και έκλεισαν συμβόλαιο για 3 δίσκους!

Φαντάζομαι όμως, πως οι άνθρωποι της Cruz Del Sur θα είναι αρκετά ενθουσιασμένοι όπως είμαι κι εγώ με το αποτέλεσμα του Bury the Light, μιας και μιλάμε για ένα καλοπαιγμένο Power metal χωρίς τις χαρούμενες μελωδίες που διακατέχει τις περισσότερες μπάντες του είδους, μα έχοντας αντίθετα μια πιο “άγρια” και heavy διάθεση, σε κάνει να κολλάς λίγο παραπάνω απ’ ότι συνήθως.. μιλώντας και συγκρίνοντας τουλάχιστον με τις πιο πολλές Power κυκλοφορίες των τελευταίων χρόνων.

Αν και λοιπόν μη έχοντας ακούσει κάτι από το παρελθόν τους, δε μπορώ να γνωρίζω κατά πόσο έχουν, ή αν έχουν εξελιχτεί ως μουσικοί, πρέπει όμως να ομολογήσω ότι το “Bury the Light” είναι 48 λεπτά δυνατού καθαριστικού metal!

Τα φωνητικά του Tim Aymar (Control Denied) σου φέρνουν στο νου καλές στιγμές από Queensryche και σε συνδυασμό με τη guest συμμέτοχη του Mike Wead (King Diamond, The Haunted κ.α.) στις ήδη δυνατές κιθάρες της μπάντας το αποτέλεσμα κρίνεται καταιγιστικό!

Δυστυχώς όμως χωρίς υπάρχει το κομμάτι “breakthrough” που θα σε κάνει να κολλήσεις και πολλές φορές φλερτάροντας με τη μακρηγορία (το σώζουν βέβαια στην ώρα τους), ας πούμε πως χονδρικά η κυκλοφορία αυτή κρατιέται πιο πίσω από αυτό που θα ονομάζαμε δισκάρα!

Παρόλα αυτά κομμάτια όπως τα “The Year of the Blizzard”, Cry”, Burn With Me”, αξίζουν τη προσοχή σας!


508