ENEMY INSIDE: “Seven”

ALBUM

Είδος: Dark rock / Modern metal
Δισκογραφική: ROAR! Rock Of Angels
Ημ. Κυκλοφορίας: 27 Αυγούστου 2021

Δεύτερο album για τους Γερμανούς dark rockers Enemy Inside, μια κυκλοφορία που γενικά αξιολογείται ως αρκετά καλή αν και θα έλεγα ότι ο μουσικός όρος που ενστερνίζονται μάλλον αποπροσανατολίζει. Τι θέλω να πω;

Ότι η μπάντα ανήκει σ’ αυτό το τόσο δημοφιλές (στους δημιουργούς, για το ακροατήριο έχω αρκετές αμφιβολίες αλλά δεν είναι της παρούσης αυτό) τα τελευταία χρόνια style του μοντέρνου (πες το και alternative, δεν πειράζει) metal. Με τέλεια αλλά και εντελώς πλαστική παραγωγή και με όλα τα στοιχεία του ιδιώματος παρόντα. Αν θέλεις προσεγγιστικά κάποια πιο γνωστά ονόματα στο χώρο, θα μπορούσα να σου αναφέρω τους Amaranthe, τους Delain (αν και δεν έχουν καμία σχέση με συμφωνισμούς) και αρκετά ακόμη σχήματα που κινούνται σ’ αυτό το μονοπάτι.

Τα κομμάτια είναι δυναμικά, έχουν γενικά ισχυρό metal χαρακτήρα κιθαριστικώς και με καλά solos, πολλά από αυτά έχουν εξαιρετικά ρεφρέν ενώ και η Nastassja Giulia πίσω από το μικρόφωνο διαπρέπει, διαθέτει μια καθαρή και όχι τόσο “νιαουριστική” φωνή.

Πέρα από τη συγγένεια και τον υπερκορεσμό προσφοράς σ’ αυτό το είδος μουσικής, το βασικό διακύβευμα είναι η συνθετική ικανότητα της μπάντας και σ’ αυτόν τον τομέα τα πάει πολύ καλά. Αρκετά καλά τα “Crystallize” “Release Me”, “In My Blood” το οποίο μου έφερε στο νου σύγχρονους In Flames, πολύ καλό το “Bulletproof” και εξαιρετικά τα “Black And Gold” και “Dynamite”. Πολύ καλή και η διασκευή στο “Crush” της Jennifer Paige.

Η κυριότερή μου ένσταση είναι ότι ενώ όλα τα στοιχεία του ρεύματος είναι παρόντα, αυτό ταυτόχρονα ίσως να αποτελέσει τροχοπέδη στον στόχο της αναγνωρισιμότητας από τη στιγμή που εκατοντάδες πλέον σχήματα έχουν παρόμοια παραγωγή, παρόμοιο στήσιμο στα τραγούδια χωρίς ιδιαίτερη παραλλαγή (αν και δεν αποτελεί συνθετική κόπια κανενός) και δεν ξέρω κατά πόσο το “Seven” έχει τα φόντα να δώσει αυτήν την έξτρα δημοτικότητα σε μια κατά τ’ άλλα συμπαθέστατη μπάντα.

Εύχομαι να διαψευστώ γιατί σίγουρα υπάρχει ακροατήριο ποy έλκεται από αυτό το στυλ το οποίο απλά είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι έχει υπερκορεστεί εδώ και καιρό. Τσεκάρεις φίλε αναγνώστη και διαμορφώνεις ιδίαν άποψη.

Facebook: https://www.facebook.com/WeAreEnemyInside/
Official website: https://enemy-inside.com/

1057

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.