PALLBEARER: “Foundations of Burden”

Λεξικολογικά είναι ένας από τους τέσσερις που θα σε κουβαλήσουν ως την τελευταία σου κατοικία! Στην παρούσα φάση είναι ένα κουαρτέτο doom τεχνοτροπίας από το Arkansas των ΗΠΑ.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με το δεύτερο album των Αμερικανών και είναι αυτό ακριβώς που περιγράφει το όνομα τους. Μουσική επιταφιακής ταχύτητας με τα φωνητικά μελωδικά και χαμένα στην άβυσσο της λυρικής στεναχώριας.

Οι Solitude Aeturnus κάνουν παρέα έξυπνα με τους My Dying Bride σε μια ατμόσφαιρα που φαινεται να προσπαθεί να ακυρώσει τον Ατλαντικό και να  ενώσει τις δύο σχολές του doom.

Οι υπέροχοι τυμπανισμοί στο “Watcher in the Dark” μαζί με τις υπέροχα εφφεδιασμένες κιθάρες και την πολύ αισθαντική φωνή του κυρίου Campbell δίνουν μια υπόσχεση για μεγάλα πράγματα.

Για κάποιο λόγο, δεν άκουσα ποτέ το πρώτο τους album “Sorrow and Extinction”, λάθος που θα διορθωθεί με το που θα τελείωσει τούτο το κείμενο.

Ατού η ωριαία του διάρκεια και το περίεργο ψυχεδελικό εξώφυλλο του.

Προτείνεται σε φίλους των προαναφερθέντων συγκροτημάτων, σε πονεμένες ψυχές και σε όσους βρίσκουν την πεσσιμιστική ποίηση ελκυστική.

Και στις 10 του Οκτώβρη, μαζί με τους YOB και τους Automaton στο Κύτταρο!

Σας αφήνω με το, κατ’ εμέ, καλύτερο κομμάτι του δίσκου “The Ghost I Used To Be”.

581

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2094 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.