SCALD: “Will of The Gods is Great Power”

REISSUE

Είδος: Epic doom metal
Δισκογραφική: High Roller
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 23 Ιουλίου 2021

Ήταν λογικό, μετά την επανασύνδεσή τους στο “Hammer of Doom festival” το 2019 και την κυκλοφορία του ελπιδοφόρου EP τους “There Flies Our Wail!” φέτος το χειμώνα, οι Ρώσοι Scald να επανακυκλοφορήσουν το μοναδικό τους, σπάνιο full length album “Will of Gods is a Great Power”. 24 ολόκληρα χρόνια μετά η High Roller ανέλαβε να ξαναβγάλει αυτό το χαμένο «διαμαντάκι» και μάλιστα με καινούριο εξώφυλλο βασισμένο στους στίχους του “Sepulchral Bonfire”, φιλοτεχνημένο με αρκετό σεβασμό στο αρχικό, από τον Andrey Andreev.

Για όσους δεν ξέρουν τους Scald, οι Ρώσοι ξεκίνησαν σαν μπάντα το 1993, κυκλοφόρησαν ένα demo το 1994 και το 1997 έχουμε το “Will of The Gods is Great Power” που έκανε αρκετό θόρυβο στο underground «κύκλωμα» εκείνης της εποχής. Ο δίσκος διαρκεί 53 λεπτά και διαθέτει 6 έπη που θα μείνουν χαραγμένα στους φίλους του επικού doom metal. Candlemass, Solitude Aeturnus και Solstice είναι από τα συγκροτήματα που καθοδήγησαν τους Ρώσους, αλλά η μέγιστη επιρροή του συγκροτήματος ήταν οι Bathory. Τόσο στιχουργικά όσο και μουσικά το πνεύμα του Quorthon είναι παντού. ‘Αλλωστε μόνο τα “Sepulchral Bonfire” και “A Tumulus” έχουν εμπνευστεί από Σλαβικούς μύθους, τα υπόλοιπα είναι βασισμένα σε Σκανδιναβικές ιστορίες. Θα μπορούσα να πω ότι είναι και προμποποί των Atlantean Kodex. Οι συνθέσεις στο σύνολό τους είναι απλές, αλλά μόνο μετά από αρκετές ακροάσεις μπορεί ο ακροατής να συλλάβει τη μαγεία αυτού του δίσκου. Το “Will of The Gods is Great Power” έχει φοβερή ατμόσφαιρα. Σε αυτό βοηθά η κάπως «τραχιά» παραγωγή του, που κάνει τη μουσική των Ρώσων να ακούγεται εξωπραγματική. Ο Maxim “Agyl” Adrianov, τραγουδιστής των Scald, είναι ξεκάθαρα ένας εκπληκτικός τραγουδιστής, με μεγάλο εύρος στη φωνή του, που προκαλεί ανατριχίλες σε κάθε στίχο. Δυστυχώς ο πρόωρος χαμός του, έφερε και τη διάλυση του συγκροτήματος.

Το “Will of The Gods is Great Power” κυκλοφορεί σε δυο εκδόσεις, σε βινύλιο και σε CD, όπου υπάρχουν και bonus κομμάτια. Μπορεί να μην καταφέραμε να δούμε τους Scald στο “Up the Hammer Festival”, αλλά είναι ευκαιρία να αποκτήσουμε αυτή τη δισκάρα, γιατί αν υπάρχει ο ορισμός του τι είναι επικό, σίγουρα το “Will of The Gods is Great Power” κερδίζει «με το σπαθί του» αυτό τον τίτλο.

TRACKLIST:
Night Sky
Eternal Stone
Ragnaradi Eve
Sepulchral Bonfire
A Tumulus
In the Open Sea

Bonus tracks (CD-Version only):
My Sin
Ragnaradi Eve
Hail to England
Ravens
Blues Improvisation
Poy Guslyar!
Kuznets Voiny
Cherny Zamok
Sokol
Kanun Ragnaradi

Facebook: https://www.facebook.com/scaldepicdoom

753

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.