USURPRESS: “The Regal Tribe”

Τρίτο full length από τους Σουηδούς Usurpress και συνεχίζουν δυναμικά με το εκσυγχρονισμένο σκανδιναβικό death metal τους.

Κι όταν λέμε εκσυγχρονισμένο δεν εννοούμε λόγω παραγωγής και τεχνολογίας αλλά λόγω της τάσης τους να το αναμιγνύουν με διάφορα στοιχεία όπως scandicrust (λέγε με Martyrdod) και prog. 

Τα μέλη του group έχουν άλλωστε προϋπηρεσία και σε πιο hardcore μπάντες το οποίο φαίνεται και δίνει αυτό το κάτι έξτρα που τους βοηθάει να μείνουν στην επιφάνεια του σκανδιναβικού death metal revival που παίζει αυτό τον καιρό. Το “The Regal Tribe” όμως δεν αρκείται στο κλασικό κοπάνημα αλλά ακολουθεί κάπως ποιο σκοτεινά μονοπάτια, λογικό άλλωστε αν αναλογιστείς πως θεματικά πηγάζει από την δύσκολο περίοδο που περνάνε τα μέλη του γκρουπ με περιπέτειες πνευματικής και σωματικής υγείας των ιδίων και των οικογενειών τους, οπότε μην περιμένετε κάτι το ευχάριστο (στα όρια του ιδιώματος προφανώς) ή τραγούδια για σατανάδες και μπίρες.

Αν μου θυμίζει κάτι σαν ατμόσφαιρα είναι η πρώτη, πιο σκληρή, περίοδος των Opeth, κάπου μέχρι το “My arms, your hearse”, στο πιο σκληρό και crust πάντα, και παρά τη σχετική μικρή διάρκεια (κάτι λιγότερο από 40 λεπτά), το “The Regal Tribe” είναι χορταστικό και ποιοτικότατο. Προτείνεται σε όσους εκτιμούν καλό σκοτεινό ακραίο metal κάθε είδους μιας και το αποτέλεσμα είναι αρκετά ενδιαφέρον και σύνθετο για να απευθύνεται σε πιο ευρύ κοινό από τους death metal οπαδούς.

687

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.