MIKE PORTNOY: Θα παρουσιάσει live ολόκληρο το "12 Step Suite" των Dream Theater

Ο πρώην drummer των Dream Theater, αποφάσισε για τα 50ά γενέθλιά του, τα οποία θα γιορτάσει στο Cruise to the Edge Festival που θα διεξαχθεί 7-11 Φεβρουαρίου, να παίξει ολόκληρο το “12 Step Suite”.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Portnoy είχε γράψει 5 κομμάτια, τα οποία είχαν μπει σε διαφορετικούς δίσκους των Dream Theater, τα οποία πραγματεύονται τα 12 βήματα της απεξάρτησης από το αλκοόλ.

Το πρώτο μέρος είναι το “The Glass Prison”, μέσα από το “Six Degrees Of Inner Turbulence” του 2002, το δεύτερο είναι το “This Dying Soul”, μέσα από το “Train Of Thought” του 2003, το τρίτο είναι το “The Root Of All Evil”, μέσα από το “Octavarium” του 2005, το τέταρτο είναι το “Repentance”, μέσα από το “Systematic Chaos” του 2007, ενώ το πέμπτο και τελευταίο μέρος είναι το “The Shattered Fortress”, μέσα από το “Black Clouds & Silver Linings”.

Τα κομμάτια είναι στην ουσία αυτοβιογραφικά κι ο Portnoy ήθελε πάντα να τα παίξει όλα μαζί live.

“Είναι κρίμα βέβαια που δεν μπόρεσε να γίνει όλο αυτό μαζί με τους Dream Theater, αλλά θεωρώ πως χρωστάω στους fan μου να ακούσουν ζωντανά το “12 Step Suite” ολόκληρο”, δηλώνει ο Portnoy.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν ανακοινωθεί οι μουσικοί που θα τον συνοδεύσουν, αλλά ο ίδιος λέει πως πρόκειται να έχει δίπλα του σπουδαίους μουσικούς και φίλους του, κατάλληλοι για να φέρουν εις πέρας το εν λόγω event.

Ακολουθεί η σχετική αφίσα…

129