LUNATIC MEDLAR: “Finely Tuned Machine”

Αν ήταν ξένοι οι μουσικοί που απαρτίζουν τους Lunatic Medlar, θα τους ονομάζαμε supergroup, αλλά ας μην το κάνουμε και αναγκάσουμε κάποιους να βγάλουν δηλητήριο.

Δημιουργημένοι εκ στάχτης Konkave, το 2009 έχουν στις τάξεις τους, μουσικούς κάποιων συγκροτημάτων, από τα πλέον φορμαρισμένα των τελευταίων ετών στη χώρα μας.

Αποτελούμενοι από ανθρώπους των Tardive Dyskinesia, Sun of Nothing και Universe 217, δεν γίνεται να φτιάξεις κάτι το άσχημο. Όσο για το όνομα, πρέπει να τους ρωτήσουμε. Διότι αγαπητέ αναγνώστη σύμφωνα με το Αγγλοελληνικό Λεξικό μου, medlar σημαίνει μούσμουλο και ιντριγκάρομαι ιδιαιτέρως, το τι μπορεί να εννοεί ο ποιητής.

Ξεκινώντας με το “When the bell begins to chime” να σας προειδοποιήσω να μην χαρείτε για τα φωνητικά, γιατί αυτά σπανίως χρησιμοποιούνται. Έτσι, όμορφα ξεκινάει ένα progressive πανηγύρι, με αναφορές στους Mastodon, Baroness και ΣΙΑ, με κομμάτια που σε καθηλώνουν και φαίνεται το πόσο επαγγελματίες έχουν γίνει ορισμένοι μουσικοί στη χώρα ετούτη.

Τα τύμπανα είναι τόσο στακάτα του θα μπορούσαν να σταθούν και μόνα τους στη σκηνή και το μπάσο συνοδοιπορεί περίφημα την όλη προσπάθεια. Όμορφα, κατά καιρούς μαθηματικά, riffs και κομμάτια τόσο καλά που σε κάνουν να φωνάζεις, ΝΑΙ, ΡΕ ΓΑΜΙΟΛΕΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Αρκεί να ακούσεις το (αγαπημένο μου) “Blob”. Με samples από την ομώνυμη ταινία του 1958 και μελωδία που τσακίζει κοκαλάκια είναι μια αποκάλυψη.

Με μπάσο λοιπόν, Universe217, κιθάρες Tardive Dyskinesia και Konkave, τύμπανα Sun Of Nothing και κομμάτια σαν το “Oceania”, αξίζουν την πραγματική μας στήριξη….

Θέλω μπλουζάκι!!!!!

Ανακαλύψτε και εσείς τον κόσμο των Lunatic Medlar, γιατί μιλάμε για μπάντα κοχονάτη, δικέ μου! http://lunaticmedlar.bandcamp.com/

493

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.