ACCUSER: “Accuser”

ALBUM

Είδος: Thrash Metal
Δισκογραφική: Metal Blade Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 13 Νοεμβρίου 2020

Για να φτάνει ένα συγκρότημα τα 11 albums, ξεπερνώντας στη συνολική διάρκεια ζωής τα 30 χρόνια, κάτι καλό πρέπει να κάνει.
Οι Γερμανοί Accu§er ήταν δυστυχώς, η δεύτερη γραμμή επίθεσης της thrash metal σκηνής της χώρας τους, αφού κόντρα στους Kreator, Sodom, Destruction είναι δύσκολα τα πράγματα. Όμως, τίμιοι πάντοτε, αν και αναγκάστηκαν σε κάποια κενά, επέστρεψαν δυναμικά την τελευταία δεκαετία, προσφέροντας μας 6 ολοκληρωμένα albums.

Αν και πολλοί, θα αναγνωρίσουν τον τευτονικό ήχο στη μουσική τους (πιο κοντά στους Sodom), οι Accu§er λοξοκοιτούν προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και ειδικότερα, στο σκληρό πρόσωπο των Testament. Δεν είναι τυχαίο επίσης, πως επιλέγουν μέσα στη ροή του ομώνυμου ενδέκατου album τους να προσθέσουν μια αρκετά καλή διασκευή του “The Eliminator”, από τα crossover νιάτα των Agnostic Front.

Το σημαντικό σε αυτό το album όμως, είναι η επιστροφή του René Schultz (κιθάρα) στο πλευρό του ιδρυτή της μπάντας, Frank Thoms, που δίνει νέα ώθηση στους Accuser, οι οποίοι ακούγονται πελώριοι (ο εξώφυλλο και ο τίτλος του album προδίδουν μια προσδοκία νέας εκκίνησης). Έχοντας στο πλευρό τους τούς Olli Fechner (τύμπανα) και Frank Kimperl (μπάσο) που βρίσκονται από το ‘08 στους Accu§er, αλλά και την πολύτιμη βοήθεια της έμπειρης Metal Blade Records για τρίτο album, οι Γερμανοί προσφέρουν ένα όμορφο thrash metal album για τους απαιτητικούς του είδους.

Εξαιρετική παραγωγή, ριφάρες να περνούν σφυρίζοντας από τα αυτιά σου, μια μπάντα δεμένη σφιχτά και ένας δίσκος που δεν σε αφήνει να βαρεθείς με την καταιγιστική του ροή. Ακόμα και όταν θέλουν να σπάσουν την καφρίλα με κάτι πιο “ρομαντικό”, δημιουργούν το αγαπημένο μου “Be None the Wiser”.

Οι Accu§er είναι από εκείνες τις μπάντες που δεν τα παρατούν ποτέ και ήρθε η εξέλιξη του διαδικτύου να τους φέρει κοντά μας και να διορθωθεί το λάθος μας να μην τους έχουμε προσέξει νωρίτερα.
Αβυσσαλέο τάπα τούπα, “αντρίκια” φωνητικά και μυρωδιά ξεραμένου ιδρώτα και μπίρας. Ειλικρινές, ευφάνταστο και in-your-face thrash metal!

Ένα καλό side dish για το κυρίως πιάτο των Sodom! Φάτε μάτια ψάρια!

Facebook: https://www.facebook.com/accuser2008
Instagram: https://www.instagram.com/accuserofficial/
Bandcamp: https://accuser.bandcamp.com/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5QCQHF5hJbsMFtE4dY0Ifq

989

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.