SVVAMP: “Svvamp”

Ok, καταλαβαίνω ότι θέλεις να παίξεις μουσική εμπνευσμένη από μια περίοδο της ιστορίας που είναι δύσκολο να επαναληφθεί, αλλά έχω πραγματικά κουραστεί να ακούω μπάντες που θέλουν να ακούγονται ακριβώς σαν τότε, από όλες τις απόψεις.

Οι Σουηδοί είναι εκ των σεσημασμένων στη ρετροποίηση στα πρότυπα των 70s και οι Svvamp (με ένα λιγότερο “v” γράφεται στα σουηδικά το μανιτάρι), είναι αυτό ακριβώς που σκέφτεσαι και περιέγραψα.

Αν κι έχουν την όρεξη, τις συνθέσεις και τη μουσικότητα, με ένα ενδιαφέρον εξώφυλλο, η επιτηδευμένη παλιατζουρέ παραγωγή, με βγάζει από το κλίμα. Αφού καταφέρνεις να ξεπατικώσεις με 100% ευκρίνεια τους μέγιστους Deep Purple και Led Zeppelin, γιατί να μη  ακούσω κατευθείαν το “Fireball” ή το “Houses of the holy”;

Ακούγομαι κακός, αλλά νισάφι πια!

Αν δεν οδηγάς σκαραβαίο και δεν φοράς χαϊμαλιά, δεν ξέρω για ποιον λόγο πρέπει να ασχοληθείς. Εμένα αυτό μανιτάρι πάντως δεν μου τα ‘σκασε…

503

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.