BLACK RAINBOWS: “Stellar Prophecy”

Θα μπορούσα απλά να κάνω κλόπυ-πέιστ τον ίδιο μου τον εαυτό από την κριτική του “Hawkdope” (review) και να αφήσω τον ίδιο πρόλογο.

Κάποιοι από εσάς θα είδαν ίσως τους Ιταλούς σε κάποια εμφάνιση τους στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια, οι υπόλοιποι όμως, “τριχωτοί” stoners που κοιμούνται αγκαλιά με κάποιο album των Fu Manchu κι αγαπούν τον ήχο που δίνει το hammond στο 70s hard rock, καλά θα κάνετε να τσεκάρετε έστω και αργά του Ιταλούς φίλους μας.

Το “Stellar Prophecy” είναι η πέμπτη full length δουλειά των Black Rainbows και δεν παρεκκλίνει από την ως τώρα μουσική τους παρακαταθήκη.

Με την έναρξη του “Electrify” καταλαβαίνει πόσο πολύ σέβονται τους Fu Manchu και ειδικά στο θέμα φωνητικά, ενώ στο “Woman” φέρνουν την πιο ψυχεδελική τους 70s μεριά στα ηχεία σας, στην οποία μπαίνουν με φόρα στο “Golden Widow”.

To “Evil Snake” είναι ένα από τα hit του δίσκου, το “It’s time to die” θυμίζει παρα-ηλεκτρισμένους Black Keys, το “Keep the Secret” δείχνει τη συνθετική εμπειρία του group και το 9-λεπτο “The Travel” είναι αυτό που θα σου πει αν το μεταφράσεις στο Google Translate.

Για μια ακόμη φορά, οι Black Rainbows βγάζουν τους φίλους τους ασπροπρόσωπους, παραδίδοντας αξιοπρόσεκτο και έμπειρο heavy rock με Old school προσανατολισμό, αλλά όχι, εκείνο που θα τους βάλει στην κορυφή της μουσικής αλυσίδας.

463

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2120 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.