ABOMINATOR: “Barbarian War Worship”

Πραγματικά δεν βλέπω το λόγο ύπαρξης αυτής της κυκλοφορίας.

Προφανώς και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που είναι καλή κίνηση να ξαναβγάλεις τα demo μιας μπάντας, όταν π.χ. μια μπάντα είναι επιδραστική αλλά εμπορικά αδικημένη και θες να μάθει ο κόσμος ιστορία, όπως π.χ. με τους Root ή Master’s Hammer. Άλλος λόγος είναι η μπάντα να έκανε ξαφνικό εμπορικό μπαμ και πήγε σε μεγάλη εταιρεία και θες να βγάλεις τα παλιά για να τα βρίσκει εύκολα ο κόσμος (και να κονομήσεις) όπως έγινε με τους Inquisition και τους Behemoth όταν εκτοξεύτηκαν.

Οι Abominator όμως δεν ανήκουν σε καμιά τέτοια κατηγορία. Είναι πρώην μέλη γνωστών βάρβαρων συγκροτημάτων Αυστραλέζικου black metal (war metal όπως τα αποκαλούνε κάποιοι), συγκεκριμένα των θρυλικών Bestial Warlust και Destroyer 666, και παίζουνε ακριβώς το ίδιο στυλ από τα τέλη των 90s, χωρίς όμως να αγγίζουνε σε ποιότητα τους προαναφερθέντες. Παίζουνε σε ένα είδος που είναι ήδη περιορισμένο σε απήχηση και δεν είναι καν από τους καλύτερους του είδους, και σίγουρα όχι επιδραστικοί (μάλλον κλώνοι των παλιότερων συγκροτημάτων τους).

Η κυκλοφορία αυτή που έχει συγκεντρωμένα τα 2 πρώτα demo τους και κάποια πιο πρόσφατα tracks (πρόσφατα λέγοντας του 2005, όχι κάτι φρέσκο) απευθύνεται μόνο σε άρρωστους συλλέκτες που θέλουν να έχουν και την κλανιά κάποιου one –man project από τη Γουαδαλαχάρα (μαγκιά τους και τους βγάζω το καπέλο) και στα φιλαράκια της μπάντας.

Με άλλα λόγια τα 6-7 άτομα σε όλη τη χώρα που τους ενδιαφέρει το χουν παραγγείλει ήδη και σιγά μην τους νοιάζει να διαβάσουν κριτικές

ΥΓ Και σταματήστε επιτέλους να βάζετε σαν επιχείρημα στα δελτία τύπου ότι έχει εξώφυλλο Chris Moyen, ναι, είναι γαμάτος στη φάση του αλλά πέραν του ότι εξώφυλλά του έχει πλέον και η κουτσή Μαρία, δεν είναι και εγγύηση για το περιεχόμενο, αυτά πιάνανε στις προ-ίντερνετ εποχές που αγοράζαμε χωρίς να ακούσουμε λόγω βιτρίνας και μετά τρέχαμε να κάνουμε trade, πάνε τώρα αυτά.       

463

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.