CRIMINAL: “Fear Itself”

Πέντε χρόνια σιγής για τους βρετανοχιλιανούς τρομοκράτες Criminal του κιθαρίστα / τραγουδιστή Anton Reisenegger και επαναφορά στη Metal Blade μέσω της οποίας κυκλοφορούν το όγδοο album της καριέρας τους “Fear Itself”, πιστοί στο λατινοαμερικανικό thrash / death τους.

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να ταυτοποιηθεί η μουσική των Criminal. Το πνευματικό δίδυμο Sepultura / Slayer με πάρα πολλές δόσεις death / grind Napalm Deathικής μανίας είναι πανταχού παρόν. Πολύ τεχνικός ο νέος κιθαρίστας Sergio Klein (παιχταράς και σε καμία περίπτωση “κλάιν μάιν”), δίνει πραγματική παράσταση στα solos, ακριβέστατος με προσωπικό στυλ, ενώ το ρυθμικό μέρος των κομματιών εμπεριέχει πολλή από την εκ καταγωγής prog αλλοφροσύνη που θα περίμενες, με τους Dan Biggin (μπάσο και υπεύθυνος για την πολύ καλή ηχητική παρουσίαση του album, τα πάντα ακούγονται καθαρότατα και τακτά ενώ το χάος απαντάται μόνο στις συνθέσεις) και Zac O’Neil (drums) να εντυπωσιάζουν.

Ειδική μνεία θέλω να κάνω στον μπάρμπα – Αnton και στην σκυλιασμένη ερμηνευτική του απόδοση. Καθαρότατο growling που δεν χρειάζεσαι booklet για να διακρίνεις το στιχουργικά κοινωνικό του δηλητήριο, οργή, πάθος και αυθεντικότητα  Ηγετική φυσιογνωμία, αν μη τι άλλο…

“False Flag Attack”, “Shock Doctrine” (ναι, σπάσε με στο ξύλο!), το thrashy ρυθμικότατο “The Needle And Knife”, “Animals to Gods” και όλες οι υπόλοιπες πράξεις του “Fear Itself” εγγυώνται αγνή, παχύρρευστη thrash γκαύλα που αν είσαι θαμώνας του κινήματος θα σε εμβαπτίσει στη στιγμή. Σε υψηλές ταχύτητες, το “Fear Itself” είναι σίγουρα από τους καλύτερους δίσκους που έχουν βγάλει οι λατίνοι extreme metallers. Υλικό πολύ δυνατό, απόλυτα προσαρμοσμένο στις επιταγές των καιρών και εκπλήσσοντας (ανέλπιστα σε τέτοιο βαθμό) ποιοτικό.

Οι Criminal πείθουν και με το “Fear Itself” συνεχίζουν να σφυρηλατούν το όποιο status έχουν στις σελίδες της μεταλλικής ιστορίας. Άψογοι.

515

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.