Backfire, My Turn, Wasted Control (15/02/2014) 7 Sins Club

Ομολογουμένως είχα καιρό να επισκεφτώ την συμπαθέστατη υπόγα του 7 Sins και ήτο μία καλή ευκαιρία να το συνδυάσω με την επιστροφή των Ολλανδών hardcore προμάχων.

Πέραν των άλλων είναι καλό να πίνεις κάνα μπιράκι με καμιά γνωστή μούρη ενίοτε.

Ευτυχώς το πρόγραμμα τηρήθηκε και οι Wasted Control βγήκαν σχετικά νωρίς. Αρκετά τσαμπουκαλεμένα τα παλληκάρια και με καλύτερη εμφάνιση από το προηγούμενο τους live απ’ ό,τι ακούω, οι WC κάνουν μία φιλότιμη προσπάθεια να συνενώσουν παλιά και νέα σχολή στις συνθέσεις τους. Εντάξει η κορυφή είναι μακριά και όπως και να το κάνουμε μία διασκευή  από μία hc μπάντα στο “Hard Times” των Cro-Mags δεν είναι και το πιο πρωτότυπο πράγμα, αλλά τα παιδιά είναι ειλικρινή σ’ αυτό που κάνουν.

Τους Wasted Control διαδέχονται οι My Turn διακηρύσσοντας το punk & orange juice ευαγγέλιο τους με το υψηλής ενέργειας παλιομοδίτικο hc τους. Ωστόσο οι νέες συνθέσεις του επτάιντσου “Dead Weight” έχουν και πιο βαριές ενορχηστρώσεις να επιδείξουν ένεκα της προσθήκης του νέου κιθαρίστα.

Ο κόσμος δείχνει να τους αγαπάει και υπάρχουν τραγούδια που τείνουν προς την ευρύτερη έννοια του hit, όπως σχολίασε χαρακτηριστικά φίλος, με φωτεινό παράδειγμα το ελληνόφωνο “Ούτε Στιγμή” από  το πρόσφατο επτάιντσο. Κάπου προς το τέλος του set ο frontman Αποστόλης ρίχνει τη βόμβα ευχαριστώντας τον κόσμο που τους στήριξε την τελευταία τριετία  και λέγοντας ότι είναι το τελευταίο live των ΜΤ… Κρίμα…

Η καλύτερη παρηγοριά για την διάλυση των MT  ήταν σίγουρα οι θεούληδες Backfire, οι οποίοι ανέβηκαν στη σκηνή περί τις 11 παρά. Έχοντας πλέον δύο μέλη των σταθερά ανερχόμενων, επίσης Ολλανδών, No Turning Back, το κουιντέτο μπαίνει κατευθείαν στο ψητό και ακολουθεί ακατάσχετο slam-dancing, moshing, κ.τ.λ.

Το επιμεταλλωμένο  hc των Ολλανδών είναι το κατάλληλο soundtrack για όλο αυτό το χάος που επακολουθεί και οι ίδιοι έχουν πολύ καλή διάθεση και αρκετή ενέργεια για ξεσηκώσουν τα 150 περίπου άτομα που παρακολουθούν τη συναυλία. Επιλέγουν κομμάτια από όλη σχεδόν την περιπετειώδη  εικοσάχρονη πορεία τους και σίγουρα ικανοποιούν το κόσμο που στα διαλείμματα φωνάζει διάφορες παραγγελιές.

Ωστόσο με το ρυθμό που περαιώνουν τα κομμάτια τους σύντομα έρχεται η ώρα του encore και κατόπιν, περί τις 23:50, κατεβαίνουν από τη σκηνή, εν μέσω μιας ομίχλης ιδρώτα και ημίγυμνων αφιονισμένων hardcore-άδων. Σύντομο όσο και διασκεδαστικό.

R.I.P My Turn.

Backfire setlist
XX13
Don’t wanna die young
Pushing My Failures Away
The Stakes Are Too High
Wound Up
Let It Go
The War Starts Here
Can’t Hold Me Down
20 G’s
Screaming For Silence
My Broken World
No Turning Back
Can’t Tell No one
Still Dedicated
One By One
Fight or Run

458