NERGARD: “A Bit Closer To Heaven”

Οι Nergard, είναι ένα all star project μελωδικού heavy/ power (στα πρότυπα των Avantasia του Tobias Sammet) που δημιουργήθηκε από έναν νεαρό νορβηγό μουσικό, τον Andreas Nergard (πρώην Gaia Epicus / Rudhira).

Η debut κυκλοφορία “Μemorial for a Wish” ήταν μια αξιόλογη δουλειά καλοδουλεμένου heavy metal και έλαβε πολλές θετικές κριτικές ανά τον κόσμο, ένα feedback που ενδυναμώθηκε και από τις ηχηρές συμμετοχές πολλών ονομαστών τραγουδιστών όπως είναι οι Ralf Scheepers (Primal Fear), Mike Vescera (πρώην Yngwie Malmsteen) και Tony Mills (TNT).

Το “A Bit Closer To Heaven” είναι η δεύτερη ολοκληρωμένη κυκλοφορία του Andreas, με προσκεκλημένους για άλλη μια φορά μια πλειάδα καταξιωμένων λαρυγγιών όπως η Elize Ryd (Amaranthe – πιτσιρίκο, μιλάμε δεν βλέπεται η κοπέλα, ιφ γιού νόου γουάτ άι μίιν), ο Nils K. Rue (Pagan’s Mind), Michael Eriksen (Circus Maximus) και για άλλη μια φορά τον Ralf Scheepers.

Η μουσική των Nergard είναι υπερμελωδικής μπαλαντοειδούς φύσεως, χαμηλών ταχυτήτων, ένα άκουσμα πολύ κοντινό στο πνεύμα των Sonata Arctica. Απλή, άμεση, με όμορφα ρεφρέν και αναμενόμενα βουτηγμένη στα keyboards, αν και υπάρχουν και πιο βαρειές στιγμές που οι κιθάρες παίρνουν έναν ηγετικό ρόλο όπως για παράδειγμα στο εξαιρετικό “Help me Through the Night”.

Μου άρεσαν τα “Let it Come”, το “Fall From Grace”  και το “On Through the Storm” στο οποίο συμμετέχει με τη φωνάρα της η Elize, ενώ ηχητικά δεν υπάρχει το παραμικρό ψεγάδι, με τα πάντα να ακούγονται ολοκάθαρα από την big sound παραγωγή.

Συνολικά το “A Bit Closer To Heaven” συνεχίζει την ίδια φόρμουλα με τον προκάτοχό του. Πιασάρικα τραγούδια, όμορφες μελωδίες, συνθετικά απλό αλλά περίτεχνα διακοσμημένο με μια εννοιολογική χροιά στιχουργικά, εκτελεσμένο άρτια από ταλαντούχους μουσικούς. Αν είσαι φίλος του ήσυχου, σχετικά ακίνδυνου heavy rock / metal, θα ευχαριστηθείς ανάλογα. Για τους πιο σκληροπυρηνικούς… χλωμό το βλέπω, αν και μια αυτιά δεν θα κάνει κακό σε κανέναν.

549

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.