Orchid, Bus The Unknown Secretary (21/06/2015) Kύτταρο

Αν και Κυριακή, η άφιξη των Οrchid, πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους, δε θα μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητο το οικείο αθηναϊκό κοινό.

Το αμερικανικό σχήμα που αγάπησε τόσο τους Sabbath και αποφάσισε να ακολουθήσει, κατά το εφικτό, τα χνάρια τους, στο πλαίσιο των εμφανίσεών του σε πόλεις της Ευρώπης για το νέο “Sign of the Witch” έκανε την παρθενική του στάση στην Αθήνα. Εννιά το βράδυ, έξω από το Κύτταρο έχει αρχίσει να μαζεύεται κόσμος και το live ξεκινά μισή ώρα αργότερα.

Πρώτοι στη σκηνή οι Bus The Unknown Secretary, οι οποίοι κλήθηκαν να θερμάνουν την ατμόσφαιρα και απάντησαν στο κάλεσμα επιτυχώς. Με πολύ καλό ήχο και ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον υλικό στις αποσκευές τους, μέσα στην τριαντάλεπτη παραμονή τους στο stage κατάφεραν να κάνουν τα κεφάλια να κινηθούν στους ρυθμούς που εξέπεμπαν, παρουσιάζοντας τη δουλειά τους. Η πρώτη επαφή με τον ήχο τους, για όσους δεν τους είχαν ακούσει στο παρελθόν, ήταν αν μη τι άλλο ευχάριστη (με πιο μεγάλο φίλο της μπάντας τον Keith Nickel, o oποίος παρακολούθησε όλο το set χωρίς να σταματήσει να λικνίζεται στις από σκηνής μελωδίες).

Bus The Unknown Secretary setlist
Fallen
Masteroid
New Black Volume
The Hunt
The Cross
Withered Thorn
Over the Hills
Forever Grey

Η εμφάνιση των Αμερικανών έρχεται μισή ώρα μετά τις δέκα, σε ζεστή ατμόσφαιρα, η οποία απογειώθηκε με το “Eyes Behind The Wall” που τραγουδήθηκε σύσσωμα από τον κόσμο και την σκηνή. Αεικίνητοι και ιδιαίτερα επικοινωνιακοί από σκηνής οι Orchid, έδωσαν τον ιδρώτα τους και κέρδισαν τίμια το χειροκρότημα. Το set μοιράστηκε δίκαια σε όλη τη δισκογραφία του σχήματος και το δώρο της βραδιάς ήταν η παρουσίαση του νέου “Helicopters”.

Ακολουθεί μία ακόμα κορύφωση με το αγαπημένο “He Who Walks Alone” για να φτάσουμε στο πρώτο encore, το οποίο συνοδεύτηκε με το γνωστό “Happy Birthday Song” και τις ευχές στον Mark- Thomas Baker επί σκηνής και  με τα “Wizard of War” και “Saviours of the Blind”. Άλλη μία κάθοδος και επαναφορά στο stage για να κλείσει η βραδιά με το “Eastern Woman” λίγο πριν τις δώδεκα.

Η βραδιά συνολικά ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη. Σχετικά πιστά τα πράγματα στους χρόνους τους, άψογος ήχος, opening act που προσωπικά εκτίμησα ιδιαίτερα και η πρώτη εμφάνιση των Orchid στην Αθήνα, με ένα γεμάτο set, νομίζω πως ήταν παράγοντες αρκετοί για να φύγουμε όλοι ικανοποιημένοι. Έως την επόμενη φορά λοιπόν…

Orchid Setlist
Son Of Misery
No One Makes A Sound
Mouths Of Madness
Eyes Behind The Wall
Capricorn
Helicopters
Silent One
He Who Walks Alone
Wizard Of War
Saviours Of The Blind
Eastern Woman

Photos: Αναστασία Βερτεούρη

420

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.