CRUSHING SUN: “Tao”

Από την Πορτογαλία έρχονται και ουσιαστικά μας συστήνονται οι φίλτατοι Crushing Sun (πρώην Defuze), βγάζοντας στην αγορά το album “Tao”. Καθυστερημένη ίσως η εν λόγω κριτική, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ, σωστά;

Όπως και να έχει, υπάρχουν πολλοί και διάφοροι λόγοι για να ακούσετε τους Crushing Sun! Αρχικά είναι οι ποιοτικές συνθέσεις, η άρτια παραγωγή και γενικά η μουσική αίσθηση που σου αφήνει το συγκρότημα, εφάμιλλη με αυτήν των Gojira. Μια μίξη δηλαδή από στοιχεία που, για τα δικά μου γούστα, καθιστούν την αγορά του “Tao” απαραίτητη! Στη συνέχεια όμως εξακολουθείς και “συστήνεσαι” εκ νέου με το album, με κάθε ακρόαση να πολλαπλασιάζει τους λόγους για να ασχοληθείς με το πορτογαλικό σχήμα! Ανακαλύπτεις πτυχές που δεν είχες εντοπίσει εξ αρχής, σημαντικό συστατικό για τέτοιου είδους κυκλοφορία! Αφήστε που ο Bruno Silva (φωνητικά) είναι πραγματικά “όλα τα λεφτά”, που λένε. Και για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, όποιος δεν αρέσκεται σε εγκεφαλικούς progressive death ρυθμούς, στο στυλ των Gojira ξαναλέω, κακώς διαβάζει αυτές τις γραμμές! Έντεκα κομμάτια που φτάνουν τα 50 λεπτά, χωρίς να κουράζουν και να αναμασούν το ίδιο μοτίβο, με riff που σκοτώνουν και ρυθμικά που ενίοτε σε ξεσηκώνουν, ενίοτε σε ταξιδεύουν. Αναλογιζόμενος δε, πως πρόκειται για το πρώτο full length της μπάντας, βγάζω το καπέλο στα τέσσερα μέλη των Crushing Sun, όντας σίγουρος πως άπαξ και συνεχίσουν έτσι, το όνομά τους θα γίνει παγκοσμίως γνωστό! Ίσως η έκπληξη της χρονιάς, για μένα!

366

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1392 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.