U.D.O.: “Game Over”

ALBUM

Είδος: Heavy metal
Δισκογραφική: AFM Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 22 Οκτωβρίου 2021

Tα τελευταία χρόνια ο «Στρατηγός» έχει «πάρει φωτιά», κυκλοφορώντας εξαιρετικές δουλειές όπως το “Steel Factory” ή το πειραματικό “We Are One”. Ακόμα και το EP που έβγαλε πριν λίγο καιρό με τους παλιούς συνοδοιπόρους Peter Baltes και Stefan Kaufman υπό το όνομα Dirkschneider & the Old Gang, αξίζει να το αποκτήσει κανείς. Τί γίνεται όμως με την καινούρια κυκλοφορία των U.D.O., “Game Over”; Θα μπορέσει να ανταπεξέλθει ο Γερμανός ή κάπου ήρθε η «συνθετική κόπωση»;

Αρχικά να γράψω ότι ο τίτλος του δίσκου δεν σημαίνει το τέλος των U.D.O., μην πάει ο νους σας στο κακό. Το “Game Over” αναφέρεται στο πόσο σκ@τ@ τα έχουμε κάνει με τον πλανήτη μας και αν δεν σταματήσουμε αυτό που κάνουμε θα έρθει το τέλος. Τα “Prophecy” και “Metal Damnation” αντλούν έμπνευση από αυτήν τη θεματική. Επίσης το συγκρότημα καταπιάνεται και με άλλα κοινωνικά θέματα όπως στο τραγούδι “Kids And Guns”, που μιλάει για την συμμετοχή παιδιών σε πολέμους εν έτει 2021.

Στο μουσικό κομμάτι είναι όλα όπως θα τα περίμενε ένα οπαδός του heavy metal, o «Στρατηγός» έχει φροντίσει για όλα. Ως επί τω πλείστον καλά τραγούδια, που τα αναδεικνύει η καλή παραγωγή και περιέχουν άφθονα solo, riff και ωραία ρεφραίν. Σε σχέση με το “Steel Factory” νομίζω ότι είναι πιο απλό και αντλεί πιο πολύ έμπνευση από τις δεκαετίες του ’80 και ’90, και αυτό που ίσως δεν έχει είναι το πολύ μεγάλο κομμάτι σαν το “One Heart One Soul”. Από την άλλη τραγούδια σαν τα “Fear Detector”, “Like a Beast”, “Thunder Road” σίγουρα θα τα «λιώσεις», ενώ το απλό στη δομή αλλά εθιστικότατο “Metal Never Dies” και το μελωδικότατο “Unbroken”, θα τα χιλιοτραγουδήσεις.Τα δύο νέα μέλη της ομάδας, οι Tilen Hudrap στο μπάσο και ο Dee Dammers στη κιθάρα, «έχουν δέσει» με τους υπόλοιπους και όλο το team αποδίδει πολύ καλά. Όσο για τον κύριο Udo Dirkschneider, τα χουμε ξαναπεί, αγέραστος και ανυπέρβλητος.

Επίσης στο promo που έλαβα υπήρχαν και τα τρία bonus κομμάτια του δίσκου. Το “Don’t Wanna Say Goodbye” είναι «καθαρόαιμη» μπαλάντα που ο U.D.O. αποδίδει εξαιρετικά. Πάντα ο Γερμανός το έχει με τις μπαλάντες. Τα άλλα δύο κομμάτια είναι τα “Speed Seeker” και “Time Control”, που με βάση την ποιότητά τους έπρεπε να είναι μέσα στο album, ειδικά το “Time Control” ίσως είναι και το καλύτερο του δίσκου. Οπότε προτιμήστε την έκδοση με τα bonus τραγούδια σε σχέση με την απλή.

Και αυτήν τη φορά οι U.D.O. βγάζουν δίσκο που τιμά την ιστορία τους, με το “Game Over” να περνά με ευκολία τον «πήχη» που οι ίδιοι οι Γερμανοί έχουν θέσει ψηλά. Από εμένα μόνο σεβασμός!

Facebook: https://www.facebook.com/udoonline

925

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.