EVIL FORCE: “Ancient Spores”

Το Heavy Metal στη Λατινική Αμερική είναι γνωστό ότι παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα αυτιά των λατινοαμερικανών.

Έτσι δεν θα μπορούσε να ξεφύγει ούτε από τους Παραγουανούς φίλους μας Evil Force οι οποίοι έβγαλαν μετά από 9 χρόνια τον πρώτο τους δίσκο με όνομα “Ancient Spores” aka “Αρχαίοι Σπόροι”.

Μέχρι τότε είχαν ήδη 8 κυκλοφορίες… 2 Demo, 1 Ep και 5 Split Cd και με αυτόν το δίσκο πάντως δεν τους βλέπω να θερίζουν αυτά που έσπειραν…

Μας παρουσιάζουν ένα Heavy/ Speed Metal δίσκο τον οποίο άκουσα 2-3 φορές… όχι από τον ενθουσιασμό μου αλλά για να μπορέσει να με πιάσει και ο δεύτερος καφές που έφτιαξα.
Δεν λέω από παραγωγή σκίζει. Έχει πάρα πολύ καθαρό ήχο, οι δύο κιθάρες με τα Heavy κουρδίσματα του δίνουν έναν ωραίο γεμάτο ήχο, τα τύμπανα εξαπολύουν την ταχύτητα που του αρμόζει και το μπάσο από πίσω δίνει έναν γκουρμέ όγκο που χαρακτηρίζει το Heavy/ Speed που μας παρουσιάζουν.

Ωραία όλα αυτά αλλά ρε παιδιά… από έμπνευση πως πάμε; Όλα τα κομμάτια του δίσκου σχεδόν ίδια και χωρίς καμία έμπνευση. Μάλλον ξέχασαν την ταυτότητα τους και μας παρουσίασαν την ταυτοπροσωπία τους. Όλα τα κομμάτια στο ίδιο τέμπο και σε όλα επίσης πανομοιότυπα riff. Έχει και ένα ορχηστρικό κομμάτι αλλά ως προς τι ο κόπος; Άκλαυτο πήγε.

Αν θες να κλάψεις κι εσύ τα λεφτά σου, πάρ’ το.

517

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.