DEMON EYE: “Tempora Infernalia”

Δημιουργήθηκαν πριν από 3 χρόνια και έχουν ήδη βγάλει ένα EP και ένα δίσκο και τώρα βγήκε και ο δεύτερος υπό το όνομα “Tempora Infernalia”.

Οι αμερικάνοι Demon Eye κάθε άλλο παρά αμερικάνικες επιρροές έχουν σε ότι αφορά το παίξιμό τους. Είναι φανερό και πείτε με γραφικό αλλά όλα μοιάζουν να προέρχονται από το τιμημένο Νησί και την εποχή όπου γινόταν η μετάβαση από το ψυχεδελικό Hard Rock στο N.W.O.B.H.M.

Το “Tempora Infernalia” είναι ένας δίσκος απλός, μεστός και όμορφος. Πραγματικά όμορφος και σε ταξιδεύει πίσω στα παλιά, τότε που κανένα τεχνολογικό τρικ δεν έμπαινε ανάμεσα στην παραγωγή του… όλα είναι φυσικά!

Δύο κιθαρίτσες, ένα μπάσο, drums και εγένετο ο φυσικός ήχος του δίσκου. Είναι γεμάτος πιασάρικα riff και mid tempo καταστάσεις. Φωνητικά φέρνει λίγο σε Witchfinder General μεριά αλλά αυτό κάνει όλο το σύνολο του δίσκου να μοιάζει σα να μην βγήκε τώρα αλλά 40 χρόνια πριν… δε μυρίζει N.W.O.B.H.M. αλλά βρωμάει από πάνω μέχρι κάτω και μαζί με την προσωπικότητα των Demon Eye κάνει τον δίσκο δεκτικό σε όλα τα αυτιά και του δίνει μια ισχυρή θέση στο σύγχρονο revival ύφος που είναι πλέον της μοδός!

Αξίζει να τον αγοράσετε.

514

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.